2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Karamelizuota pasta

Atradau naują būdą sulaikyti save nuo visokių nesąmonių darymo - pridėti dvi minutes kroso prie pagal programą nustatyto risnojimo laiko. Kai jau nebeneša kojos, o akyse kaupiasi ašaros, prisižadi nebekalbėti dviprasmiškų dalykų, neflirtuoti su netinkamais vyrais ir nebegerti alaus penktą ryto. Bėda ta, kad po truputį priprantu prie sportinio krūvio ir greitai nesąmonėms nuslopinti reikės pridėti daug daugiau bėgiojimo laiko.

Bet aš vis teisinu save, kad čia pavasaris, kad kvepia, kad žydi, kad gera širdyje. Dėl to ir darau kvailystes. O gal vis dėlto jos išeis į gera.

Juk niekas nepagalvotų, kad makaronai su cukrumi galėtų būti gera mintis (na, nepaisant vieno V. draugo). Bet tai buvo viena geresnių vakarienių per ilgą laiką.


Karamelizuota pasta
Dviems mažoms arba vienai didelei porcijai reikės:
100 gramų mėgstamos formos makaronų
pusės geltonos paprikos
vienos didesnės morkos
svogūno
2 šaukštelių rudojo cukraus
2 šaukštų balto cukraus
kelių šaukštų pomidorų tyrės
žiupsnelio malto imbiero
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
šviežiai maltų pipirų
alyvuogių aliejaus

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nepervirti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti jame smulkintą svogūną, tada sudėti abiejų rūšių cukrų ir pakaitinti, kol jis ištirps. Įberti imbiero, raudonėlių ir šviežiai maltų pipirų. Sudėti šiaudeliais pjaustytas papriką ir morką, apkepinti, kol daržovės kiek suminkštės. Supilti pomidorų tyrę ir patroškinti kelias minutes.
Į tą pačią keptuvę suversti išvirtus ir nusunktus makaronus, gerai išmaišyti ir dar truputį pakaitinti. Tiekti iš karto.

Šaltinis - Tastyart

O praėjusi savaitė priklausė Colours of bubbles. Iki šiol smagiausia kiekvieną rytą pradėti ir kiekvieną vakarą užbaigti dieną su jų dainomis. Ir nesvarbu, kad dabar jie man primena ir maudynes aluje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą