2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Skrebučiai su dilgėlėmis ir pelėsiniu sūriu

Vaikystėje visas vasaras leidau kaime - ten visada buvo tokių dalykų, kurie mieste atrodė neprieinami: dviratis, sūpynės obelyje, grynas oras ir mano didžiausia meilė - šuo. Vienu metu močiutė augino jų netgi tris, tad buvo nežmoniškai sunku išsirinkti mylimiausią.
Dabar į kaimą atvažiuoju tik per didžiąsias metų šventes, tad pasitaikius progai aplankyti giminaičius pavasarį, pasakiau jai TAIP. Nesvarbu, kad dėl jos teko paaukoti nakties miegą ir snūstelti tik 45 minutes belaukiant rytinio autobuso... Jausmas, kai ryte išėjusi į lauką girdi bent penkiais balsais čiulbančius paukščius ir dar tolumoje kukuojančią gegutę, buvo to vertas. Na, žinoma, amsintis pūkų kamuolys, bėgiojimas neasfaltuotais keliais, braidymas po pievas, šašlykai ir seniai matyti žmonės kaimo įspūdžio nepagadino.



O šįryt visus nustebinau patvory ieškodama ir skindama dilgėles. Iki šiol nebuvau jų ragavusi ir nelabai įsivaizdavau, ką su jomis daryti. Sriubos idėjos atsisakiau, nes nebeturiu, kuo ją sutrinti, tad liko salotos arba sumuštiniai.
Sezoninės virtuvės blog'e pastebėjau labai neblogą receptą ir tuoj pat truputį pakoregavusi išbandžiau skrebučius su dilgėlėmis ir pelėsiniu sūriu. O, kaip žinia, kostmoso virtuvėje skrebutį galima sutikti kone kasdien, tad užtenka ant jo tepti vien uogienes, varškytes ir žemės riešutų sviestą.




Skrebučiai su dilgėlėmis ir pelėsiniu sūriu
Dviems porcijoms reikės:
5-6 riekių forminės duonos
200 gramų dilgėlių
100 gramų grietinės
100 gramų sūrio su mėlynuoju pelėsiu
gabalėlio sviesto
saujelės moliūgų sėklų
šaukštelio garstyčių

Duoną paskrudiname orkaitėje arba skrudintuve (kaip kad padariau ir nesigailėjau).
Dilgėles nuplauti, gerai nuplikyti karštu vandeniu, nuskabyti lapelius. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir apkepinti dilgėlių lapelius (kaitinau jas apie porą minučių).
Sūrį, grietinę ir keptas dilgėles sutrinti iki tepamos masės.
Skrudintą duoną patepti garstyčiomis ir ant jų tepti sūrio ir dilgėlių mišinį. Pabarstyti sausoje keptuvėje pakepintomis moliūgų sėklomis.

Rytojui liko du tokie sumuštiniai, reikės pasišildyti orkaitėje ir pažiūrėti, kada jie skanesni - šilti ar šalti.


Ir dar: įvairioms galimybėms reikia sakyti TAIP. Aš sakiau sau, kad ištekėsiu už to, kuris nusiveš mane į Paryžių, bet niekas nesivežė. Tad išskrendu ten pati.
Prieš kelias dienas ėjau į universitetą ne klausytis paskaitos, o pati kalbėti studentams.
O rytoj ryte sveikinsiuosi su puse Lietuvos tiesioginiame TV eteryje.
Gyvenimas mane stebina kiekvieną dieną!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą