2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Mažosios Miu rabarbarų pyragas

Šiuo metu mano galvoje kartais nuskamba žodžiai iš dainos: „nebežinau kas daros... ir kas mane nugirdė – ar tu ar tai gegužis“.  Kartais jaučiuosi visiškai pametusi galvą – šypsausi be priežasties, eidama gatve noriu šoktelėti į orą, kaip kokia Ally McBeal įsivaizduoju keisčiausius dalykus. Nežinočiau, sakyčiau, kad įsimylėjau.

Ką tikrai įsimylėjau, tai rabarbarus. Nuo pat vaikystės kiekvieną pavasarį skindavau lapus močiutės sode ir nulupusi merkdavau tiesiai į cukrinę. Net dabar pagalvojus apie tą saldžiarūgštį skonį burnoje susikaupia seilės... O vos tik įsigijusi "Muminuko mamos receptus" ir pamačiusi Mažosios Miu rabarbarų pyrago receptą, jau žinojau, kad kepsiu. Ir pagaliau!
Juo labiau, kad mažoji Miu visą laiką buvo viena mylimiausių mano herojų iš Trolių mumių slėnio. Tokia mažutė ir piktutė. Aš gal ne tokia pikta, bet maža kaip ir ji. Šypt.


Rabarbarų pyragas
Reikės:
100 gramų sviesto
75 mililitrų + 3 šaukštai cukraus
kiaušinio
150 mililitrų miltų
šaukštelio vanilinio cukraus
šaukštelio kepimo miltelių
150 gramų smulkintų migdolų
500 mililitrų gabaliukais pjaustytų rabarbarų

Sviestą išsukti su 75 mililitrais cukraus. Įmaišyti kiaušinį.
Sumaišyti miltus, didesnę dalį smulkintų migdolų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Viską supilti į sviesto-cukraus-kiaušinio masę ir gerai išsukti. Jei tešla kiek per tiršta, įpilti šlakelį pieno.
Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
Nuplauti ir nulupti rabarbarus, supjaustyti juos gabaliukais ir paskleisti ant tešlos. Apibarstyti likusiais migdolais ir trimis šaukštais cukraus.
Kepti 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie pusvalandį.

Šaltinis - Muminuko mamos receptai, Nieko rimto, 2012.



Tiesa, aš dalį rabarbarų įmaišiau į pačią tešlą. Labai skanus pyragas ir vėl susilaukęs liaupsių tiek darbe, tiek namie. Gerai, kad rabarbarų sezonas dar tęsis iki pat birželio pabaigos, nes praėjusiais metais labai neblogus keksiukus su rabarbarais ragavau ir norėčiau jų dar ir šiemet... Gal tai bus kito savaitgalio saldumynas? Savaitgaliui kaip tik lietų praneša...

3 komentarai:

  1. Aš tavęs kaip Trolių mumių gerbėjos norėjau paklaust- ar jie gyveno ganėtinai dideliam (kokių 3 aukštų) raudonų plytų name?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiek pamenu, jų namas tikrai buvo didelis, bet mėlynas. Va kaip čia: http://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:Muumitalo_3.jpg

      Panaikinti
  2. hmmm. ne tokį visad įsivaizdavau. įdomu, kodėl:D

    AtsakytiPanaikinti