2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Keksiukai su rabarbarais

Atrodo, kad viskas gyvenime stojo į savo vietas.
Trūksta tik šuns. Tokio mažo ir judraus, kuris pievoje prie Baltojo tilto ar Lukiškių aikštėje per Burbuliatorių, ar Vasaros terasoje per kurį nors koncertą iš karto susirastų ne vieną naują draugą arba bent susižavėjusį žvilgsnį.
Ir dar būtų gerai, jei pavasaris taip greitai nesibaigtų.

Gaudau jį saldumynais, kaip visada.
Vieną vakarą iki nakties kepiau braškinį-citrininį pyragą mamai ir stebėjau Donato suktuką. O kitą vakarą (chronologinė seka nėra tokia svarbi) prikepiau daugybę mažų keksiukų su rabarbarais.
Kažin, ar rabarbarų vis dar negalima rasti Karoliniškių turgelyje? Noriu naujų skanių pyragų!


Keksiukai su rabarbarais
Jei neklystu, išėjo apie 40 mažučiukų keksiukų
4 dideli rabarbarų stiebai
50 mililitrų vandens
150 gramų ir dar šaukštas cukraus
3 kiaušiniai
150 gramų natūralaus jogurto
4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
200 gramų miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Rababarus nulupti ir supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, apibarstyti šaukštu cukraus ir užpilti vandeniu. Kaitinti ant nedidelės ugnies apie penkias minutes, kol rabarbarai suminkštės.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, jogurtu ir aliejumi.  Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į kiaušinių plakinį pilti pusę miltų, sudėti patroškintus rabarbarus (su visu išsiskyrusiu skysčiu) ir išmaišyti. Supilti likusius miltus ir dar kartą gerai permaišyti.
Keksiukų formeles iškloti popieriukais (aš dar patarčiau popierines formeles dar ir riebalais patepti), pripildyti tešlos 2/3 tūrio ir kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Šaltinis - Metai Beatos virtuvėje, Laisvos valandos, 2010.




Net prie PS neturiu ką prirašyti, nebent dar kartą pasveikinti mamą su gimtadieniu, džiaugtis protingais vyrais kelionėse Vilnius-Šiauliai ir atgal, prisipažinti, kad kol kas bėgiojant kilometrai įveikia mane, o ne aš juos, papasakoti apie dar vieną puikų Colours of Bubbles koncertą.
Tad pasakysiu, kad vasaros proga norėčiau į kiną, į pikniką ir prie jūros.
Tik tiek!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą