2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Jogurtiniai blynai su bananais

Pasiėmiau laisvą dieną ir grįžau ilgam savaitgaliui namo. Jau penktadienį iš ryto supratau, kad Šiauliai man kelia sentimentus. Kiekvienas kiemas rajone, kiekviena gatvė turi savas istorijas, kurios pačiu netikėčiausiu metu iškyla atmintyje.
Vilnių jau taip pat pripildžiau prisiminimų, bet jis dar nėra toks jaukus ir pažįstamas kaip namai... Tiesa, ir čia keičiasi kai kurie dalykai. Nuėjau į buvusią mokyklą, o ji visa išgražėjusi ir pakeitusi skambučio garsą - dabar skubant iš pamokos nesinori užsikimšti ausų nuo to džeržgimo: čia skamba švilpavimas ir melodija iš dainos "Moves like Jagger". Ir dar apžiūrėjau juokingą garbės alėją, kurioje radau ir savo nuotrauką...

Tokiais šiltais sentimentais kvepia ir savaitgalio pusryčiai - purūs jogurtiniai blynai su bananais.


Mano skaičiavimais, keturioms mergaitiškoms porcijoms reikės:
360 gramų natūralaus jogurto
220 g miltų
3 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
5 šaukštų aliejaus
vieno didelio banano

Jogurtą išplakti su kiaušiniais. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską ir sodą. Po truputį supilti sausą mišinį į plakinį ir išmaišyti. Palikti pastovėti 15 minučių.
Supjaustyti bananą riekutėmis.
Į tešlą supilti aliejų, išmaišyti.
Ant nedidelės ugnies įkaitinti keptuvę, pilti po didelį šaukštą tešlos, įspausti po kelis banano gabalėlius. Kai blynas pasidengia burbuliukais, apversti ir dar pakepti kitą pusę.

Šaltinis - Viktorijos receptų medis


Iš tiesų šie blynai buvo kepti vieną sekmadienį pietums-vakarienei, kai po ilgos nakties labai norėjosi iš viso nesikelti iš lovos, nes tai padaryti buvo tiesiog per sunku. Bet puikiai tiktų ir pusryčiams, nes suteikia jėgų ir gerų emocijų. O kepti bananai yra kažkas stebuklingo.

Vos iškeptus blynus skanu valgyti ir vienus be jokios uogienės, bet aš papildomai pabarsčiau juos cukrumi.

Skanaus!

1 komentaras: