2012 m. birželio 9 d., šeštadienis

Špinatų salotos su braškėmis ir avokadu

Savaitgaliai sutverti ne miegui. Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu. Aš, žinoma, mielai miegočiau ilgiau nei penkias valandas, bet kaimynai turi linksmesnių užsiėmimų, pavyzdžiui, šeštadienio rytą keičia langus ir kone mirtinai mane išgąsdina kurtinančiu grąžto džeržgimu. Tad ir vėl turėjau progą aplankyti turgelį ir pusryčiams valgyti braškes su pienu.

O lengviems ir saulėtiems šeštadienio pietums labai norėjau išbandyti kurią nors špinatų salotų su braškėmis variantą. Išbandžiau, patiko.


Špinatų salotos su braškėmis ir avokadu
Vienai didelei porcija alkanai merginai reikės:


nedidelio pundelio špinatų
didelės saujos braškių
avokado
saujos anakardžio riešutų
šaukštelio medaus
šaukšto alyvuogių aliejaus
šaukštelio balzamiko acto
šviežiai maltų pipirų
druskos

Špinatus, braškes ir avokadą nuplauti. Špinatų lapus suplėšyti ir dėti į lėkštę. Ant viršaus dėti į keturias dalis supjaustytas braškes ir smulkintą avokadą. Anakardžius pasmulkinti ir taip pat berti ant viršaus.
Sumaišyti ingredientus salotų užpilui: medų išlydyti, sumaišyti su aliejumi ir balzamiko actu. Pagal skonį pagardinti pipirais ir druska. Apšlakstyti salotas, išmaišyti ir skanauti.

Šaltinis - senas blogerių vakarėlis braškių tema ir moteris.lt aprašymas :)


Dabar kaip niekad anksčiau seku orų prognozes ir ruošiuosi šokti anti-lietaus šokį, kad tik kitą savaitgalį šviestų saulė ir galėčiau ramiai gulėti ant žolės prie Eifelio bokšto, gerti vyną ir valgyti bagetę.
Kol kas nerimą kelia ir tai, kad vasarą visi mano batai išeina iš proto ir pradeda krėsti kvailytes pėdoms. Pavyzdžiui, pritrina pūslių ant pirštų pagalvėlių ir apsunkina pasivaikščiojimus.

Ir dar galvoju, kad visai norėčiau pasėdėti bare su prancūzais ir pažiūrėti, kaip jie palaiko Prancūzijos futbolo rinktinę. Nes kol kas apie futbolą kalbėjausi tik su girtais lenkų sirgaliais bare, juk tai, kad ginčijuosi su Meškonio komentarais, nieko nereiškia...

Iki mini-atostogų liko trys dienos, yay!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą