2016 m. vasario 21 d., sekmadienis

Ispaninio šalavijo (čijos) sėklų pudingas

Kiek save pamenu, niekada neturėjau didelių problemų su atsikėlimu iš lovos rytais. Užtenka vieno žadintuvo skambtelėjimo - po jo dar 1-2 minutes kontempliuoju gyvenimą užmerktomis akimis, tada pasirąžau ir keliuosi. Viskas, diena prasideda.

Tiesa, pastaruoju metu, kai žadintuvas darbo dienomis skamba 5:55 (man patinka skaičių derinimas, žadintuvo signalai anksčiau yra atrodę taip – 6:36, 7:37 arba 9:09), motyvacijos keltis reikia kiek daugiau, tad džiuginu save skaniais pusryčiais. O savaitgalių dabar laukiu ne tik dėl to, kad galėsiu pailsėti ir savo laiką skirti maloniems reikalams, bet ir dėl to, kad išbandysiu kokius nors naujus ir skanius pusryčius.

Vieną šeštadienį, kai vasaris apsimetinėjo pavasariu, išbandžiau ispaninio šalavijo (čijos) sėklų pudingą. Drauge su juo netgi išėjau į balkoną pakvėpuoti grynu oru! Laukiu nesulaukiu, kol rytus galėsiu pradėti iš savo septintojo aukšto žiūrėdama į bundantį rajoną ir kylančią saulę. Jau nebe tiek daug ir liko, nes švinta vis anksčiau ir anksčiau – kasmet rytinė pavasario šviesa man būna vienas didžiausių stebuklų.

 Ispaninio šalavijo (čijos) sėklų pudingas

Vienai porcijai reikės:

300 ml migdolų pieno
2 šaukštų ispaninio šalavijo (čijos) sėklų
šaukšto medaus
banano
kelių braškių
žiupsnelio cinamono

Visų pirma reikia pasiruošti migdolų pieną. Žinoma, jį galima pirkti, bet pasigaminti pačiam tikrai nesunku. Į maisto smulkintuvo indą dėti 50 gramų migdolų, juos užpilti didele stikline vandens ir palikti per naktį (ar dar ilgiau). Tuomet įpilti dar pusę stiklinę vandens ir minutę ar kelias plakti. Sumaltą masę perkošti per dvigubai sulenktą marlę, gerai nuspaudžiant išspaudas. Jų taip pat nereikėtų išmesti – išdžiovinus mažoje temperatūroje orkaitėje ir vėl sumalus išeitų migdolų miltai.

Migdolų pieną, čija sėklas ir medų dėti į plaktuvą ir gerai suplakti. Palikti bent pusvalandžiui, kad sėklos išbrinktų.

Į didelę stiklinę dėti šaukštą išbrinkusios pudingo masės, ant viršaus dėti kelis banano griežinėlius ir kelis braškės gabalėlius, vėl dėti šaukštą pudingo, tuomet – dar vaisių ir t.t. Užbaigti rytinį desertą derėtų vaisių sluoksniu, jį apibarstyti cinamonu. Stiklinę dėti į šaldytuvą ir palikti ten per naktį.

Šaltinis – žurnalas „Virtuvė. Nuo... Iki...“ 

Taip, reikia viską susiruošti iš anksto, bet ryte liks tik pasiruošti kavos/arbatos ir mėgautis dienos pradžia.



 
Internetai kalba, kad čijos sėklos yra supermaistas ir daug naudos duoda organizmui – aprūpina energija, omega 3 ir 6 rūgštimis, kalciu, gerina virškinimo trakto veiklą, stabilizuoja gliukozės kiekį kraujyje, reguliuoja kraujo spaudimą ir t.t. Tiesa, dienos norma neturėtų viršyti dviejų šaukštų. Net ir naudingų dalykų gali būti per daug, pasirodo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą