2017 m. sausio 14 d., šeštadienis

Vištiena, marinuota persimonuose

Sausio pradžia man yra toks metų laikas, kai labiausiai norisi spalvų ir vitaminų. Šventiniu laikotarpiu į savo pirkinių krepšį mielai kraunu mandarinus, kad galėčiau juos kramsnoti pusryčiams, darbiniams užkandžiams ir vakarienei. Bet po kelių savaičių mandarinų manijos akys pradeda krypti ir į kitus oranžinės spalvos vaisius.

Pavyzdžiui, į apelsinus. Juos, pasirodo,labai skanu valgyti po treniruotės su varške, gausiai apibarstyta cinamonu, ir dar pridėti mažutėlytį šaukštelį aronijų uogienės. Arba, pavyzdžiui, į persimonus.

Džiugu, kad juos galima ne tik valgyti vienus, bet ir panaudoti „rimtiesiems“ patiekalams.

Vištiena, marinuota persimonuose
Maždaug 4-5 porcijoms reikės:
600 gramų vištienos šlaunelių mėsos
2 persimonų
vidutinio dydžio svogūno
2 šaukštų aliejaus
druskos, juodųjų pipirų

Nuluptus persimonus sutrinti maisto trintuvu kartu su svogūnu. Gautą masę pasūdyti ir pagardinti pipirais, išmaišyti, o tuomet į ją supilti aliejų.

Į persimonų masę sudėti vištieną ir laikyti šaltai apie valandą.

Sudėti viską į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 50-60 minučių.

Patiekti su mėgstamomis daržovėmis – mano atveju, saldžiosiomis bulvėmis ir paprikomis, kurias kartu su vištiena iškepiau orkaitėje.

Šaltinis – žurnalas „Verdu ir kepu“ Nr. 7

Paprasčiau nebūna


Praėjo dvi sausio savaitės, pats metas pradėti žiūrėti, kiek naujųjų metų pažadų jau sulaužyta. Atrodo, kad su tais rutininiais įsipareigojimais sau – kasdien skirti laiko rusų kalbos pratimams, sportuoti bent tris kartus per savaitę ir susitvarkyti su žalingais įpročiais (alkoholiu, kruasanais ir makdonaldu) daugiau mažiau sekasi. Tik laiko sau (o iš tikrųjų – savo miegui) norėtųsi skirti daugiau. Tikiuosi, kad pasitaisysiu per likusias savaites.

Lygiai prieš tris metus pasakojau apie kvietinių kruopų salotas su persimonais - dar vienas įdomus eksperimentas virtuvėje tiems, kurie pasigenda spalvų aplink save.

Nors baltas sniego patalas irgi nėra jau taip blogai. Bent kuriam laikui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą