2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

Varškės ir obuolių pyragas

Kartais geram vakarui reikia jau išbandytų dalykų, nes naujovės gali imti ir nepateisinti lūkesčių. O štai eidama į "Poliarizuotų stiklų" koncertą esu tikra, kad bus linksma ir nuo šypsenos įskaus skruostus. Žinau ir tai, kad "Liverpool party" sutiksiu seniai žavėjusius žmones, nusišypsosiu, o tada šoksiu iki nebejausiu kojų (su aukštakulniais tai įvyksta daug greičiau). O nauji žmonės, sutikti sename užsibaigimo bare, net penktą ryto sugebės nustebinti.

Seniai išmėginti ir patikę pyragai taip pat verti sugrįžimo į virtuvę ir šanso sužavėti iš naujo. Kol balkone laukia maišas obuolių, toks pyragas labai tinka jų naikinimui.


Varškės ir obuolių pyragas

Reikės:
180 gramų atšaldyto sviesto
280 gramų miltų
250 gramų + dar poros šaukštų cukraus
2 šaukštelių cinamono
400 gramų varškės
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
kilogramo obuolių

Miltus persijoti į dubenį. Į jį burokine tarka įtarkuoti atšaldytą sviestą. Tada stambias sviesto drožles pirštais sutrupinti, kad jos vienodai apsiveltų miltais ir taptų trupiniais. Į šią masę suberti 50 gramų cukraus ir šaukštelį  cinamono, sumaišyti ir padėti į šaldytuvą.
Varškę sumaišyti su kiaušiniais, 150 gramų cukraus ir žiupsneliu druskos. Tada masę pertrinti šakute, per sietelį ar blenderiu. 
Obuolius nuplauti, nulupti ir supjaustyti. 
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Į dugną pilti daugiau nei pusę trupinių, ant viršaus pilti varškės masę ir ją išlyginti. Toliau dėti obuolius, juos pabarstyti likusiu cinamonu ir norimu kiekiu cukraus (man užteko poros šaukštų). Ant viršaus užberti likusius trupinius.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą ir 15 minučių. 

Šaltinis - Beatos virtuvė: Kepinių knyga, 2012.

---

Pirmą kartą tokį pyragą kepiau kiek daugiau nei prieš metus. Aplinkybės taip pat buvo panašios - norėjau kuo ilgiau būti užsiėmusi, ir kuo mažiau ašaroti. Tikrai padeda!

O naujos vietos irgi gali būti geros. Paskutinis atradimas "Veranda" Žvėryne. Nors tenykštis dienos pyragas nebuvo toks skanus kaip maniškis, kakavą tikrai skanią padarė. Šypt. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą