2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Tartas su špinatais

Vakar tik įsijungusi skype buvau užversta klausimais, kaip man sekasi, kuo dabar gyvenu, ką veikiu ir pan., tad turbūt metas pasipasakoti visiems.

Pradėjau naują darbą. Jis kol kas verčia mano organizmą nuolat būti streso būsenoje ir nenorėti valgyti - kas yra labai keista. Bet pamažu pažindinuosi su universiteto struktūra, žmonėmis, darbo metodais ir nauju laiku. Keliuosi anksti, bet užtat galiu pasiklausyti paukščių čiulbėjimo Saulėtekio miškuose, o jau prieš penkias keliauti namo.

Pavasaris šiek tiek mane apspardė ligomis, dėl kurių teko susipažinti su antibiotikais, įvairiais tyrimais ir medicinos paslaugų centrais. Dabar jaučiuosi jau daug geriau - pamirštu vaistų gėrimo grafiką ir svajoju apie alaus bokalą.

Kas dar? Ant stalo pamerktos žydi žibutės, kaip studentavimo laikais turiu kambariokę, su kuria dalinuosi netgi lova, savaitgalį laukia keksiukų ir pyragų kepimo bei daiktų pakavimo maratonas... Žodžiu, viskas eina tik į gera. Tikiuosi. Šypt.

Tartas su špinatais

Pagrindui:
90 gramų sviesto
šaukštas aliejaus
3 šaukštai vandens
0,5 šaukštelio druskos
150 gramų miltų

Įdarui:
75 gramų tepamo varškės sūrelio su žalumynais
pora šaukštų pieno
2 kiaušiniai
50 gramų šviežių špinatų (nepamenu tikslaus kiekio, įprasta dėžutė)
0,5 stiklinės tarkuoto sūrio
žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų

Pagrindui skirtus sviestą, aliejų, vandenį ir druską sumaišyti indelyje ir jį dėti į mikrobangę minutei kitai, kol  sviestas ištirps. Tada supilti miltus ir maišant suformuoti tešlos gniutulą. Kai jis kiek pravės, gerai išminkyti ir tešla padengti kepimo formos dugną bei kraštus.
Dugną subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi ir ant viršaus priberti pupelių. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių, tada svarelius nuimti ir kepti dar 5 minutes, kol pagrindas apdžiūna.
Pasigaminti įdarą: kiaušinius išplakti su pienu ir tepamu varškės sūreliu, tada įmaišyti likusius ingredientus. Įdarą dėti ant apkepusio tarto pagrindo ir kepti dar apie 20 minučių.

Šaltinis - kepykla nr. 5


Mes pyragą valgėme šaltą per mano atsisveikinimo vakarėlį ofise. Labai tiko su spanguolių sultimis. Na, žmonės sakė, kad ir su vynu irgi nieko. Toks pavasarinis pyragas visoms, besilaikančioms dietos - daug lengviau apsimesti, kad jame mažiau kalorijų.

Man nesaldūs pyragai tikrai patinka, reikės išmėginti įvairesnių įdarų. Kai tik persikelsim į naują butą.
Soon.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą