2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

"Kviečiu į svečius" ir pyragėliai su kalakutiena

Kartais po įvairiausia veikla užpildytų vakarų taip gera atsisėsti namie, apsimūturiuoti pledais ir apsimovus vilnones kojines mintyse perkratyti viską, ką naujo sužinojai ir patyrei per pastarąsias dienas.
Mano patirtis: per vieną dieną paėmiau tris interviu - apie lėktuvų kompaniją ir mokslinius tyrimus, apie filmų kūrimą mobiliaisiais telefonais ir apie robotus. Dar dvi nuostabios grupės per tris valandas (paklausom Balthazar ir Editors dabar!), viena sulaužyta būgnų lazdelė, iškovota po garbingo stumdymosi, vienas išprašytas mediatorius (mieli draugai iš paauglystės, ar nieko neprimena?) ir visa diena euforijos. Dar buvo "Tyrėjų naktis" su naujais atradimais - biomechanika ir primityviaisiais robotukais iš dantų šepetėlių. Ir dar suruoštos dvejos vaišės: vienos skirtos draugo įkurtuvėms, kitos - labdaringam tikslui ir "Maisto bankui".

Taip, šiemet su M. dalyvavome akcijoje "Kviečiu į svečius" ir sekmadienio popietę su draugais ragavome visokių skanių dalykų, o paskui draugiškai suaukojome 256 litus.


Meniu buvo du karštieji patiekalai - čili sriuba ir omletas su cukinija, bet jie į kadrą nepapuolė. O nuotraukoje matote lavašo suktinus su krabų lazdelėmis, gvakamolę, varškės tinginį su bruknėmis ir mėlynėmis, užtepą pavadinimu "Skaniukas", daržovių mirkalą, keksiukus su bananais ir šokoladu bei pyragėlius su kalakutiena.

Maždaug 60 vieno kąsnio pyragėlių reikės:
500 gramų šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
2 nedidelių svogūnų
2 vidutinio dydžio morkų
400 gramų kalakutienos faršo
žiupsnelio kmynų
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
druskos, juodųjų pipirų
kiaušinio
2 šaukštų maltų džiuvėsėlių

Paruošti įdarą: smulkiai supjaustyti svogūną, morkas sutarkuoti šiaudeliais. Svogūnus pakepinti, kad suminkštėtų, po to sudėti morkas ir 5 patroškinti.
Pakepintus svogūnus ir morkas sumaišyti su kalakutienos faršu, įberti prieskonių , įmušti kiaušinį, suberti džiuvėsėlius ir viską sumaišyti.

Ant atšildyto tešlos lakšto krašto guldyti iš įdaro suformuotą dešrelę, užkloti ją tešla ir nupjauti nereikalingą jos dalį. Apversti, suklijuoti tešlos kraštus pirštais, prispausti siūlę ir guldyti dešrelę ta siūle žemyn. Taip susitvarkyti su visa tešla. Ritinėlių viršų patepti kiaušinio plakiniu ir supjaustyti mažais gabalėliais.
Juos dėti į kepimo popieriumi arba folija išklotą skardą ir kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 minučių.

Šaltinis - Metai Beatos virtuvėje, Laisvos valandos, 2010.

"Kviečiu į svečius" tikrai nusisekė, kitais metais kartosim! Tik gal kiek mažiau maisto priruošime. Šypt.


Va čia buvau pripažinta virtuvės valdove!

Ir turbūt kol namie neprasidės šildymo sezonas vis tiek reikės kuo daugiau judėti ir prisikurti kuo daugiau planų. Tiesiog dėl šilumos. Arba vaikščioti į svečius ten, kur galima rasti besikūrenantį židinį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą