2013 m. rugsėjo 24 d., antradienis

Vištų šlaunelės su citrinomis ir čiobreliais

Kuo daugiau reikalų ir darbų - tuo mažiau laiko nesąmonių prisigalvojimui. Todėl dabar iš įtempto darbo ir laisvalaikio kalendorių išbraukiau visas mintis apie tai, kad liūdna/ruduo/kodėl-aš-nieko-gero-gyvenime-nenuveikiau/niekas-manęs-nemyli ir t.t., ir pan. Tik vogčiomis prisirinkau kišenes kaštonų ir kartais leidžiu sau romantiškai pasvajoti, kad važiuoju į Paryžių ir ragauju juos keptus tiesiog gatvėje.

O kol kas pati savo orkaitėje kepu vištų šlauneles ir gardinu jas citrina ir čiobreliais.

Dviems su puse porcijos reikės:
5 vištų šlaunelių
šaukšto alyvuogių aliejaus
3 šaukštų sviesto
2 skiltelių česnako
3 nedidelių svogūnų
citrinos
2 šaukštų čiobrelių
šaukšto citrinos sulčių

Dubenėlyje sumaišyti aliejų, ištirpintą sviestą, traiškytas česnako skilteles, citrinų sultis ir smulkiai kapotus šviežius arba džiovintus čiobrelius. Gautu marinatu ištrinti vištų šlauneles ir marinuoti mažiausiai 30 minučių.
Ketvirčiais supjaustyti svogūnus, griežinėliais suraikyti citriną.
Pasimarinavusią vištieną dėti į folija išklotą skardą ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet į tą pačią skardą sudėti svogūnus ir citrinos griežinėlius, kepti dar 20-25 minutes, kol mėsa bus minkšta ir lengvai skirsis nuo kaulo.
Garnyrui labiausiai tinka orkaitėje keptos bulvės ir cukinijos.

Šaltinis - Virtuvė. Nuo... Iki... (nežinau nei koks numeris, nei kokie metai - lapelis iškirptas mėtėsi stalčiuje...)

Tarp visų laisvalaikio reikalų supratau, kad noriu mokytis, tad pradėjau lankyti rusų kalbos kursus. Gos-pa-dy, kaip keista vėl grįžti į mokyklos suolą ir neparuošus namų darbų bijoti, kad pakvies atsakinėti... Žodžiu, kol kas nėra lengva, bet po pamokos apima euforija, kad va-ėmiau-ir-perskaičiau-rusišką-žodį.
Ir kaip sunku suprasti, kad dabar jau ne taip paprasta būti gerąja mokine!
Nieko, greitai priprasiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą