2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

Ispaniškas omletas su svogūnų laiškais ir bulvėmis

Po kelių savaičių tylos grįžtu į blogą. Bet pastaruoju metu laikiausi principo daryti tik tai, kas mane džiugina. Kartais tai yra bėgiojimas Neries pakrante ir 8 minučių prakaitavimas darant 9 rūšių pilvo preso pratimus, kartais - miegojimas, kartais - vakaro pasivaikščiojimai, o kartais tiesiog nieko neveikimas.

O ir valgyti šiek tiek nustojau. Arba tiksliau, į mano virtuvę retai atkeliauja kas nors tokio, ko dar negaminau. Bet dabar, kai šiek tiek perdėliojau laisvalaikio prioritetus ir po darbų dar spėju rasti šį bei tą valgomo daržovių kioskelyje, tikiu, kad namai vėl pakvips skaniu maistu.

Vienas didžiausių ir sunkiausių (tiesiogine to žodžio prasme) mano šių metų atradimų - knyga "Sezoninė virtuvė". Niekaip nenustoju rinktis jos receptų ir štai dabar dalinuosi dar vienu - ispanišku omletu su svogūnų laiškais ir bulvėmis.

Reikės:
5 kiaušinių
5 bulvių
100 gramų svogūnų laiškų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų pipirų

Bulves nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Alyvuogių aliejų įkaitinti keptuvėje ir jame kepti bulves, kol visiškai iškeps. Tada suberti smulkintus svogūnų laiškus ir gerai sumaišyti.
Dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius su druska or pipirais, tuomet juos supilti į keptuvę ant bulvių ir svogūnų laiškų. Sumažinti ugnį ir nemaišant kepti apie penkias minutes, kol apačia apkeps, viršus kiek sutvirtės, bet vidurys dar bus skystokas.
Ant keptuvės uždėti didelę lėkštę, kuri uždengtų visą keptuvę kaip dangtis, tada keptuvę apversti, kad omletas atsidurtų lėkštėje. Grąžinti omletą atgal į keptuvę neiškepusia puse į apačią ir kepti dar kelias minutes.
Valgyti karštą arba pravėsusį - skanus abiem atvejais!

Šaltinis - Sezoninė virtuvė, Smaguris, 2014.




Panašų omletą kartas nuo karto kepa ir mano sugyventinė M., bet juk reikėjo vieną kartą ir man pačiai tokį pamėginti... Tikrai geras ir sotus dalykas, kurį puikiai galima pasiimti ir kaip darbinių pietų patiekalą.

Kalbant apie darbą... Dabar intensyviai svajoju apie atostogas. Ir jos jau artėja! Liko tik kiek daugiau nei mėnuo ir tada iš pradžių pakeisiu aplinką į itališką, o vėliau braidysiu po lietuviškus ežerus, šoksiu, miegosiu palapinėje ir visaip kaip mėgausiuos gyvenimu.


Miela vasara, ateik greičiau!

4 komentarai: