2015 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Avižinių dribsnių batonėliai

Kalėdos šiemet atėjo nepastebėtos. Gruodžio pradžioje pažiūrėjau amžinąjį "Love actually", o po to paėmiau ir pamiršau visas artėjančias šventes. Tad šiek tiek nustebau, kai vieną vakarą teko sėsti į traukinį ir išvažiuoti tų švenčių minėti. Nors turbūt reikėtų sakyti, jog Kalėdos šiemet tiesiog pasimetė tarp visų kitų tuo metu gyvenime vykusių dalykų - darbų, kelionių ir kitokio lakstymo pirmyn-atgal.

Namų papuošti taip ir nespėjau. Bet kelis vakarus kalėdinės nuotaikos ieškojau ne tik žiūrėdama filmus, bet ir gamindama dovanas - energijos suteikiančius javainius. Sukramsnoji gabaliuką tokio javainio ir stebi, kaip nutyla gurgiantis pilvas, šiek tiek prašviesėja smegenys ir nurimsta širdis, reikalavusi ko nors saldaus

Avižinių dribsnių batonėliai 
Vienai stačiakampei vidutinio dydžio kepimo formai reikės:

200 gramų avižinių dribsnių
4 šaukštų kokoso drožlių
4 šaukštų goji (dygliuotojų ožerškių) uogų
4 šaukštų džiovintų spanguolių
30 migdolų
3 šaukštų medaus
3 kiaušinių
šaukštelio vanilės ekstrakto

Avižinius dribsnius, kokoso drožles, smulkintus migdolus ir džiovintas uogas sumaišyti.
Medų ištirpdyti ir sumaišyti su išplaktais kiaušiniais bei vanilės ekstraktu.
Įmaišyti skystą mišinį į sausus ingredientus.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti mišinį ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 20-25 minutes arba kol kepinys gražiai paruduos. Atvėsusį didelį javainį supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Laikyti sandariame inde, kad per daug nesukietėtų. 

Šaltinis - Ilka Rae Adams "Super maistas", Obuolys, 2015



Visą gruodžio mėnesį reikėjo tikrai daug energijos - teko susitvarkyti su keliais renginiais kituose miestuose, įvairiomis kalėdinėmis akcijomis, Kliento diena, kurioje ne tik išbandžiau savo jėgas aviacijos saugumo patikroje, bet ir padėjau kolegai vesti ekskursijas po oro uostą. Tad nenuostabu, kad gruodį buvo tokia diena, kai pirmą kartą savo - suaugusios moters - gyvenime nuėjau miegoti devintą valandą vakaro. Ir dėl to nė trupučio nesigailėjau!

Būtent energijos man norisi ir kitiems metams. Ta didžiulė jėga viduje padėtų įveikti kalnus laukiančių darbų, leistų bėgioti maratonus ir kilnoti štangą, įgalintų nenuleisti rankų asmeninėje erdvėje ir pagelbėtų galiausiai ją susikurti iš naujo.

O dar, žinoma, norėtųsi kiek mažiau dramų. Arba kad bent tos dramos būtų tikros, o ne iš piršto laužtos ir pačios susigalvotos. Kelias savaites mane iš proto kraustęs susižavėjimas ramiai nuslopo prieš pat šventes ir parodė, kad galima smagiai gyventi net tada, kai širdies ritmas yra visiškai normalus. Prie šio nusiraminimo taip pat prisidėjo jau aukščiau aprašytieji batonėliai! Jie, pasirodo, turi ir stebuklingų galių!

Tad to ir linkiu metų pabaigai - kasdienybėje pasitaikančių mažų stebuklų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą