2016 m. liepos 5 d., antradienis

Arbūzų, pomidorų ir fetos salotos

Vasara įpusėjo – per vieną savaitę supratau, kokia vis dėlto ji gali būti intensyvi tiek darbinėje (o gal geriau sakyti darbinėse?), tiek asmeninėje erdvėse. Buvau pasiekusi visišką kosmosą, kai darbe teko atsidurti pusę keturių ryto, o namo išeiti – lygiai po dvylikos valandų. Bet kažkodėl vis tiek, vos atsigavusi po tokio darbinio nokauto, vėl leidausi į naktinę avantiūrą ir savo balkone stebėjau, kaip pamažu šviesėja dangus.

Pagaliau pavyko išsimaudyti tiek ežere, tiek lietuje, nudegti nugarą, pašokti po žvaigždėtu dangumi, pabraidyti po balas ir įkvėpti laisvės.

Bliuzo naktyse šiemet pamečiau auskarą, balsą ir kompleksus. Labiausiai gaila auskaro, nes balsas jau viliojamas arbata su medumi, tad netruks sugrįžti, o kompleksai užkalbinti nepažįstamus žmones ir lengvai su jais bendrauti man niekada ir nebuvo itin reikalingi. 

O kiek anksčiau pamečiau ir tingulį gaminti. Juk karščiu alsuojančiomis dienomis taip pat norisi ko nors skanaus, bet, pageidautina, gaivaus. Šaltibarščiai ne visada yra geriausia išeitis, tad pabandžiau arbūzų, pomidorų ir fetos salotas.


Arbūzų, pomidorų ir fetos salotos

Reikės:
arbūzo
vyšninių pomidorų
mažučio svogūno
gabalėlio fetos sūrio
druskos, juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus, balzamiko acto
medaus, citrinos sulčių

Arbūzą, pomidorus ir fetos sūrį supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, svogūną – griežinėliais.

Iš alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, medaus ir citrinų sulčių sumaišyti padažą ir juo aplieti jau paruoštus salotų ingredientus. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais. Gerai sumaišyti ir skanauti.

Šaltinis – Cukrinis avinėlis


Salotų ingredientų proporcijas reikėtų pasireguliuoti pagal savo pomėgius ir šaldytuvo turinį. Aš pati nesu didelė pomidorų gerbėja, tad mano lėkštėje karaliavo arbūzas ir feta. Pastarosios buvo tiek, kad net druskos papildomai berti jau nebereikėjo. 

Derinys – arbūzas ir feta – man pasirodė įstabus. Grįš šiluma, grįš ir šios salotos. Taurė atšaldyto baltojo vyno – taip pat būtų labai malonus jų priedas, nors ir nebūtinas. 

--
O šiluma grįš. Juk kai labai lauki, viskas anksčiau ar vėliau sugrįžta. Tiek žmonės, tiek jausmai, tiek viltys. Dabar belieka laukti, ką naujo šie sugrįžimai gali man atnešti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą