2011 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Pistacijų ledai. Antras dublis.

Savaitgalis Klaipėdoje. Jūrą išvydau tik iš tolo - pro vieno aukšto pastato langą. Užteko Kruizinių laivų terminalo ir ten siaučiančių vėjų. Galva prašviesėjo iš karto.



Dar bijau prisikalbėti, tačiau jaučiu, kad greitai mano kasdienybė gali pasikeisti. Galbūt ne kardinaliai, bet darbo pobūdžiu. Skaičiuoju dienas iki akimirkos, kai galėsiu užverti baisiojo ofiso duris ir palikti tas krūvas popierių, po kuriais esu kone palaidojama. Nes tikrai, kuo toliau - tuo labiau mane kiekviena diena išsunkia taip, kad nieko nebesinori. Arba norisi tik pabėgti iš darbo kaip iš pamokų... Tai laikykit kumščius, kad galėčiau taip ir padaryti.


Ruduo jau apsigyveno mano kišenėse. Su mama turime tradiciją prisirinkti kaštonų ir nešiotis juos savimi iki pat žiemos. Tad jau pripildžiau kišenes.

Tačiau atėjęs ruduo nenumušė noro gaminti ir valgyti ledus. Šį kartą vėl su pistacijomis.


Pistacijų ledai

6-7 porcijoms reikės:
800 ml pieno
250 g cukraus
300 g pistacijų
400 g riebios grietinėlės

Į puodą supilti pieną ir cukrų. Užvirinti. Tuomet atidėti į šalį, kol truputį pravės.
Išlukštentas pistacijas sumalti (kuo smulkiau - tuo geriau).

Maltas pistacijas ir riebią grietinėlę sumaišyti su pravėsusiu pienu. Gautą mišinį supilti į didelį indą ir dėti į šaldymo kamerą. Po valandos - pusantros, kai mišinys ties indo pakraščiais pradeda stingti, permaišyti šakute, kad neliktų ledo kristalų ir ledai šaltų tolygiai. Šią procedūrą kartoti, kol ledai sustings.
Šaltinis - internetinis žurnalas "Lamų slėnis",  2011 m. rugpjūtis (Nr. 4)


Šį kartą netgi mano rankos pakliūna į kadrą! Ačiū Donatui!

O ledai išėjo skanūs. Tik nepamirškite permaišyti, nes palikus ledus stingti per naktį, jie tampa vienu ledo gabalu. Nors... Skonis nuo to nenukenčia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą