2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Vištienos suktinukai su abrikosų įdaru

Kas dieną po naujieną. Turbūt taip reikėtų apibūdinti įsibėgėjančią savaitę. Atrodo, kad gyvenimas žaidžia su manim ir mesteli blogų įspūdžių, bet vos spėju su jais susigyventi, ateina gerų žinių, kurios priverčia iš karto pakelti nosį aukštyn. Taip ir gyvenu - lyg sūpynėse. Ir vis dar negaliu patikėti, kad jau ruduo, kartais saulė dar taip maloniai pakaitina, kad galima sėdėti lauke iki vakaro ir žaisti su šunim...


Nepasiduodu perštinčiai gerklei ir savaitgalį planuoju važiuoti prie jūros ir gal net gaminti naminius ledus. Vėl iš pistacijų.

Kad jau prakalbau apie maistą... Vis dar nepažiūrėjau Beatos kulinarinės laidos - niekaip nerandu laiko tam.
Beatos sausainiais su šokolado gabaliukais kažkada užkariavau Didžiojo virtuvės pagalbininko širdį, o visai neseniai pamėginau vištienos suktinukus su abrikosų įdaru. Ir labai nustebau dėl tokio skanaus rezultato.

2 porcijoms reikės:
8 gražių džiovintų abrikosų
šaukšto kreminio sūrio (neutralaus skonio)
šaukšto tarkuoto fermentinio sūrio
baziliko (tinka tiek šviežias, tiek džiovintas)
šaukštelio alyvuogių aliejaus
skiltelės česnako
2 vištienos krūtinėlių arba gražesnių filė gabalėlių
2 juostelių kumpio arba šoninės
druskos, pipirų

Vištienos filė gabaliukus arba krūtinėles plonai išmušti (net nusipirkau specialų įrankį, tad dabar virtuvėje galiu būti pavojinga!).
Pasiruošti įdarą: susmulkinti abrikosus, sumaišyti juos su kreminiu sūriu, fermentiniu sūriu, baziliku, aliejumi, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Įdarą paskirstyti ant išmuštų vištienos gabaliukų ir susukti į du ritinėlius. Tuomet juos apvynioti kumpiu arba šonine ir sutvirtinti dantų krapštukais, jeigu reikia.
Paruoštus suktinukus kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusvalandį. Beata sako, kad iš suktinukų turi išbėgti šiek tiek skysčio, kurį reikėtų panaudoti kaip padažą, bet mano atveju, skysčio beveik nebuvo.
Skanauti su ryžiais.

Šaltinis - "Beatos virtuvė", 2009 Vilnius, Laisvos valandos



1 komentaras: