Sekmadieniai turėtų būti skirti pyragų kepimui ir buvimui su mylimais žmonėmis. Labai gaila, kad tokie sekmadieniai gana reti. Na, ir šiandien, deja, pyrago nekepiau, bet praeitą savaitgalį leidau su vynu ir pačios keptu saldžiu bulvių pyragu.
Taip taip, bulves galima panaudoti ne tik plokštainiui, cepelinams ar blynams, bet ir skaniam kepiniui prie vyno, arbatos ir stalo žaidimų.
Aišku, mano orkaitė, kaip visada, krėtė pokštus, tad viršus apskrudo labiau nei derėjo, bet skonis nuo to nenukentėjo.
Ir dar naujiena - gavau naują darbą! Liko tik penkios ilgos dienos vaidinant rimtą biuro administratorę ir tada viskas! Pati sau pavydžiu :).
Saldus bulvių pyragas
Reikės:
4 kiaušinių
200 g cukraus
300 g virtų bulvių
100 g manų kruopų
200 g smulkintų migdolų ar kitokių riešutų
šaukštelis kepimo miltelių
šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi.
Bulves sutrinti, sumaišyti su tryniais. Suberti manus, riešutus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kažkur 30-40 minučių, kol gražiai paruduos.
Šaltinis - "Geri receptai", 2010 Vilnius, Laisvos valandos
Pastaruoju metu mano labiausiai naudojama kulinarinė knyga pataria pyrago viršų pabarstyti cukraus pudra. Na, gal kitą kartą taip ir padarysiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą