2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Varškės ir makaronų apkepas

Neringa FM jau kelintą dieną mane nuneša į saulėtą pajūrį ir priverčia kone fiziškai pajusti karštą kopų smėlį po basomis kojomis. Ir tada pradedu šokti virtuvėje maišydama blynų tešlą.
O kol kas pavasaris mane apgaudinėja. Vakar jis visaip viliojo išeiti į lauką ir pasišildyti saulės spinduliuose, palikti kepurę namie ir leisti smegenims kvėpuoti laisviau. Šiandien, kai šiek tiek pavėluotai tai padariau patikėjusi rytiniu paukščių čiulbėjimu, pavasaris apmėtė mane sniegu ir pasijuokė tiesiai į veidą.
Nieko, aš taip lengvai nepasiduosiu.

Man atrodo, kad pavasarį galima prisivilioti skaniais valgiais. O tada jau niekur nebepaleisti... Pirmas bandymas - varškės ir makaronų apkepas.


Šitas receptas ilgesingai žiūrėjo į kostmoso virtuvę visą vasario mėnesį iš Beatos šeimos kalendoriaus, bet taip ir nebuvo pagamintas. Tad vos atėjus kovui reikėjo taisyti šią klaidą.

Varškės ir makaronų apkepas
4 porcijoms reikės:

200 gramų smulkių makaronų
400 gramų varškės
150 gramų liesos grietinės
3 kiaušinių
saujos razinų
4 šaukštų cukraus
2 šaukštų maltų džiuvėsėlių
žiupsnelio druskos
gabaliuko sviesto

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje.
Kol verda makaronai, dubenyje gerai sumaišyti varškę, grietinę, paplaktus kiaušinius, porą šaukštų cukraus ir druską. Sukrėsti išvirtus ir nukoštus makaronus, sudėti razinas. Išmaišyti ir masę supilti į sviestu išteptą kepimo formą.
Viršų pabarstyti džiuvėsėliais ir likusiu cukrumi.
Šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie valandą.

Šaltinis - Beatos šeimos kalendorius 2012, vasario mėnuo.

Man apkepas buvo skanus ir karštas, ir šaltas. Net keista, bet prie jo nesinorėjo nei uogienės, nei grietinės, nei kokio kito padažo. Sotu, skanu ir paprasta - receptą iš atminties sugebėjau padiktuoti ir mamai telefonu, nors šiaip tikrai nepamenu ko ir kiek reikia.

O prisimenant pavasario viliojimus - antras bandymas buvo legendinis nekeptas varškės pyragas M. gimtadienio proga. Trečias - nerealiai skanūs jogurtiniai blynai, kuriais džiaugiausi dar ir šiandien.
Kol kas panašu, kad teks skanumynus gaminti ir toliau... Bet nematau, kuo skųstis.

Nom nom nom.

Sekmadienio hitas - Vermillion Lies "Global Warming".

3 komentarai:

  1. Ačiū už receptą, tikrai labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. smulkus makarijai tai cia vermisheliai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egluže, nebūtinai. Aš dėjau tokius mažiukus žvaigždutės formos, vermišeliai lyg ir ne tokie būna :D

    AtsakytiPanaikinti