2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Labas rytas, diplome!

Savaitgalio pusryčiai, kai šviečia saulė, visada būna truputį ypatingi. O pastarojo savaitgalio pusryčiai buvo stebuklingi. Ir ne vien dėl to, kad ant stalo kvepėjo žemuogėmis.


Tą dieną, kai turėjome gauti aukštojo mokslo diplomus, pusryčiams trys Kostmoso merginos skanavome nekeptą varškės pyragą. O tada jau puošėmės, ruošėmės ir šypsojomės laukdamos keturių metų studijų Pabaigos.



Varškės pyragas

2 pakeliai šokoladinių sausainių
200 g sviesto
400 g varškės
200 g grietinės
150 g cukraus
2 "Snickers" šokoladukai (arba tiek, kiek tik patinka)
3 šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sviestą išlydyti ir užpilti ant trupinių bei gerai išmaišyti. Kepimo formą atsegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir paslėpti šaldytuve.

Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens ir palikti išbrinkti. Vėliau ištirpdyti garų vonelėje. Atsargiai, nes aš nuolat nusideginu pirštą su garais ir prisiekiu daugiau pyrago nebegaminti :).

Grietinę išplakti su cukrumi, sudėti varškę, pjaustytą šokoladą, ištirpintą želatiną ir gerai išsukti. Gautą masę supilti ant sausainių ir padėti šaltai bent kelioms valandoms, o geriausia - visai nakčiai.
Receptą jau senokai gavau iš mamos, kuri jį nurašė iš kažkokio žurnalo.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą