Dabar erdvėms prasiplėtus, net gaminti norisi dažniau ir, aišku, įdomiau negu tik išsikepti bulvių.
Vakarienės draugams proga ant virtuvės stalo apsigyveno rozmarino medelis (?).
Su M. pasižadėjom pačios pasisodinti visokių prieskoninių žolelių, bet niekaip neprisiruošiam, tai gal rozmarinas duos pradžią mūsų palangių sodininkystei.
Vištiena su rozmarinais
1 didelė citrina
2 šaukštai druskos
sauja šviežių smulkintų rozmarinų
2 viščiukų krūtinėlės filė
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė smulkintų česnakų
žiupsnis pipirų
mažų medinių iešmelių
Citrinos žievelę nutarkuoti, išspausti sultis ir įpilti tiek vandens, kad kartu su sultimis sudarytų 450 mililitrų. Suberti citrinos žievelę, smulkintus rozmarinus ir druską. Sumaišyti ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol sušils ir ištirps druska. Palikti pastovėti apie 20 minučių.
Supjaustyti vištieną gabaliukais ir sudėti į citrinos sulčių marinatą. Palaikyti mažiausiai 20 min.
Medinius iešmelius pusvalandžiui pamerkti į vandenį, kad vėliau nepradėtų degti.
Vištieną išimti iš marinato, sumaišyti su alyvuogių aliejumi, česnakais ir pipirais. Suverti ant iešmelių ir pabarstyti trupučių smulkintų rozmarinų.
Kepti kepsinėje ar orkaitėje su vėjeliu kol gražiai apskrus. Patiekti su mėgstamu garnyru.
Šaltinis - žurnalas "Virtuvė". 2011 m. 4 numeris
Mano atveju, orkaitė buvo paprasta - išėjo visai neblogai, bet išbėgo kone visos vištienos sultys, tad teko valyti sausoką mėsytę ir šveisti orkaitę. Bet vis tiek buvo skanu. Tik niekaip negaliu atleisti draugams, kurie ant ryžių dėjosi kečupą.
Kadangi labai skubėjome valgyti, tik po vakarienės suvokiau, kad nepadariau nė vienos nuotraukos. Tad liko nufotografuoti vienintelį likusį iešmelį. Maisto fotografijoje esu visiška pradedančioji, tad nesmerkite.
Paskutinis gabalėlis |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą