Aš vis dar tokia pati romantikė.
Tik pyragus dabar mėgstu labiau nei mokykliniais laikais. Tada buvo snickers'ų ir sumuštinių su sūriu metas. Ačiū Dievui, kad jis pasibaigė.
Skaniausią mėlynių pyragą kepa Mildos mama. Su juo lygintis neįmanoma, tad mėginau kepti kitokį - pagal Beatą. Net "dietinė" kolegė kimšo pilna burna!
Mėlynių ir varškės pyragas
Reikės:
100 gramų sviesto
200 gramų cukraus
3 kiaušinių
300 gramų tepamosios varškės be priedų
1 citrinos žievelės
200 gramų miltų
šaukštelio kepimo miltelių
250 gramų mėlynių
+ dar 6 šaukštų mėlynių ir 2 šaukštų cukraus
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi (pagaliau turiu plakilį, nebereikia to daryti rankomis!). Plakant po vieną įmušti kiaušinius ir išplakti masę iki puraus kremo.
Į plakinį įmaišyti tepamąją varškę. Nuo citrinos nutarkuoti žievelę ir suberti į paruoštą masę. Tuomet dalimis įmaišyti miltus.
Mėlynes nuplauti, nusausinti ir įmaišyti į pyrago tešlą.
Tešlą supilti į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Palyginti viršų ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 50 minučių.
Kol pyragas kepa, 6 šaukštus mėlynių sutrinti su 2 šaukštais cukraus. Ištraukus pyragą iš orkaitės, šiuo mišiniu aptepti viršų ir leisti atvėsti.
Šaltinis - Metai Beatos virtuvėje, Laisvos valandos, 2010.
P.S. Lygiai prieš metus kepiau bananų pyragą. Dabar esu labiau linkusi į sezoniškumą, tad kitas saldumynas mano sąraše - su vyšniomis.
P.P.S. Daina, skambanti mano galvoje jau antrą dieną - The Tallest Man on Earth "Dreamer". Ačiū, T.!
vargšės tavo kolegės-dietininkės!
AtsakytiPanaikintiJas primaitinti - mano evil planas! Kad nepriekaištautų dėl bandelių per pietus :D
Panaikinti