2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Vasaros daržovių pyragas

Dabar, kai vasara įpusėjo (net baisu žiūrėti į kalendorių, kuris sako, kad šiandien yra liepos 15 diena!), reikia ja džiaugtis iki negalėjimo, žiūrėti filmus po žvaigždėmis, sėdėti balkone ir valgyti skaniausius pyragus pilna burna, nes kalorijos "ištirpsta" tyrinėjant Karoliniškių ir Lazdynų apylinkes ir laipiojant po kalniukus, vedžiojant skolintus šunis, vaikštinėjant po miestą ir judinant klubus į muzikos taktą. 


Vasaros daržovių pyragas
Keturioms-penkioms porcijoms reikės:

150 gramų sviesto
225 gramų miltų
100 gramų tarkuoto sūrio
3 šaukštų šalto vandens
vidutinio dydžio morkos
poro
raudonosios saldžiosios paprikos
nedidelės cukinijos
200 mililitrų grietinėlės
2 kiaušinių
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Provanso žolelių mišinio

Kambario temperatūros sviestą pirštais sutrinti su miltais iki trupinių. Įberti gerą saują tarkuoto sūrio, įpilti šalto vandens ir užmaišyti tešlą. Tešla iškloti kepimo formos dugną ir kraštus ir šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-čiai minučių.
Daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Kiaušinius išplakti ir juos sumaišyti su likusiu sūriu, grietinėle bei prieskoniais. Suberti daržoves. Mišinį pilti ant pusiau iškepto tešlos pagrindo ir kepti orkaitėje apie 40 minučių, kol pyrago paviršius įgaus gražią spalvą.

Šaltinis - Muminuko mamos receptai, Nieko rimto, 2012.


---
Nebeturiu žodžių po savaitgalio.
Ir vis dar be sustojimo klausau Open'er dainų.
Take me out!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą