2012 m. liepos 22 d., sekmadienis

Naminė Havajų pica

Šį savaitgalį apsiėjau be nuotykių ir ramiai leidau laiką su mama, skaniu maistu, filmais ir knyga. Kartais reikia pasisemti jėgų darbingai savaitei (tą žada ne tik horoskopas, bet ir planais užpildyta dienotvarkė) ir įkvėpimo naujiems iššūkiams.

Prieš imdamasi rašyti naujo įrašo, pažiūrėjau, ką gaminau prieš metus, - tai buvo naminė pica, ant kurios kroviau viską, ką norėjau. Iki šiol tas receptas yra vienas populiariausių per visą laiką. Tad simboliškai ir šiandien rašau apie savaitgalio picą.


Havajų pica


Pagrindo receptas čia. Šį kartą kepiau tik vieną picą, kurios užteko gerai pavalgyti dviems žmonėms, tad ingredientų kiekį dalinau per pusę. Tik miltų prireikė kiek daugiau nei buvo numatyta.


Picos viršui:
4-5 šaukštų pomidorų padažo arba pomidorų pastos
170 gramų rūkyto vištienos kumpelio
dviejų didelių saujų konservuotų ananasų gabaliukų
pusės nedidelio raudonojo svogūno
dviejų didelių saujų tarkuoto fermentinio sūrio
Provanso žolelių mišinio
kelių šviežio baziliko lapelių
maltų kvapiųjų pipirų

Picos pagrindą aptepti pomidorų padažu. Ant jo dėlioti smulkintą kumpelį ir konservuotus ananasus. Pabarstyti pusžiedžiais pjaustyto svogūno ir smulkinto baziliko. Pagal skonį gardinti prieskoniais. Galiausiai apibarstyti tarkuotu sūriu ir šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.


O sinoptikai sako, kad kitą savaitę oras jau bus panašus į havajietišką... Laukiu nesulaukiu! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą