2011 m. liepos 24 d., sekmadienis

Naminė pica

Visada galvojau, kad rašyti tinklaraštį bus lengviau. Prieš pradėdama galvojau, kad jis nebus vien kulinarinis, kad   pasakosiu apie save, apie nuotykius, matytus filmus, skaitytas knygas.. Tačiau kai ateina metas naujam įrašui, sugalvoju tik patiekalą, kurį noriu paviešinti ir beveik nieko daugiau.

O kalbant apie nuotykius ar asmeninį gyvenimą... Ne tiek jo ir daug. Tai suvokiau šį savaitgalį, kai sulaukiau klausimo, ką veikiu laisvu laiku. Nors gal perdedu. Randu laiko paskanauti šviežiomis bulvėmis ir neseniai nuskintais agurkėliais, pašokti lietuje su "Antimi" ir keliasdešimčia pašėlusių jaunų žmonių, kai groja dainos, sukurtos prieš 25 metus ir pagal kurias šoko mūsų tėvai, pasigrožėti naktiniais žaibais, pažiūrėti filmą apie driežiuką, kalbantį Johnny Depp balsu, užkopti į šv. Jonų bažnyčios varpinę, pasivaikščioti po senamiestį ir galų gale išsikepti picą.


Picos kepimo idėją pakišo direktorė (taip, mes imame kalbėti ne tik apie darbinius reikalus). Ji pasiūlė penktadienį į biurą užsisakyti picą. Deja, paskambinus į Express Pica, kuri yra labai džiugus atradimas jau kokius metus, paaiškėjo, kad savo pietų tektų laukti dvi valandas. Tuomet išėjome į kavinę apačioje, kuri skelbiasi, kad turi kiniečių maisto ir picų (nelabai derinasi, tiesa?). Ir, žinoma, picų jie nebekepa.

Taigi šeštadienis buvo naminių picų diena.


Picos padų receptų turbūt yra begalė. Aš naudojausi tokiu, kurį man pavasarį atsiuntė Studentė (išduosiu paslaptį, mes buvome kambariokės bendrabutyje).

Dviem didelėms picoms reikės
250 ml šilto vandens
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukšto cukraus
2 šaukštelių druskos
750 ml (trijų stiklinių) miltų
7 gramų sausų mielių

Į 100 ml šilto vandens sudėti cukrų, druską ir mieles. Viską gerai išmaišyti ir leisti pakilti. Tuomet miltus sumaišyti su likusiu vandeniu, aliejumi ir suputojusiomis mielėmis. Minkyti, kol nebelips prie rankų. Pastatyti šiltai, kol padvigubės. Mes laukėme apie 40 minučių.

Kol tešla kyla, reikia pasiruošti produktus, kuriuos dėsime ant picos viršaus. Su Didžiuoju virtuvės pagalbininku nusprendėme daryti dvi kiek skirtingas picas.
Ingridientus dėti pagal skonį - tame ir naminės picos smagumas!

Iškočiotus picos padus dėti skardą pabarstytą miltais, aptepti pomidorų padažu ir... Duoti valią fantazijai.


Pirmoji pica: jautienos kumpis, žalia saldžioji paprika, juodosios alyvuogės, vyšniniai pomidorai, raudonasis svogūnas, marinuoti svogūnėliai, tarkuotas fermentinis sūris, itališkos žolelės.


Antroji pica: kalakutienos kumpis, geltona saldžioji paprika ir truputis žaliosios, pievagrybiai, svogūnas, alyvuogės, mocarelos sūris, bazilikas ir raudonėlis.

Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Arba tiesiog, kol padas parus, o sūris gražiai išsilydys.

Kitą kartą labai norėtųsi pridėti šviežių, o ne džiovintų žolelių. Gal taip ir nutiks, nes bazilikai ant palangės po truputį ima žaliuoti.

2 komentarai:

  1. Abi picos tikrai gavos skanios :> tik nepamineta kas minke ir kociojo tesla :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. ooo, kiek garbės sulaukiau :)ir per tave dabar sapnuosiu picą, va.

    AtsakytiPanaikinti