2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Jogurtiniai ledai

Pastarosios dienos vėl atnešė karštį, kai biure neįmanoma sėdėti be tiesiai į tave pučiančio mechaninio vėjo. Taip taip, mano biuras senovinis, kondicionieriaus jame nėra. Yra kitame kabinete, bet taupymo vajus toks didelis, kad direktorei gaila pinigų jo perkėlimui į savo kabinetą. Taip ir prakaituojam.

Per pietų pertrauką sėdžiu arba pavėsyje po sakura, arba prie Europos aikštės fontano ir svajoju apie pasivaikščiojimą žole basomis kojomis, braidymą jūroje, maudynes, ledus... O tuomet grįžtu į realybę ir toliau spoksau į kompiuterio ekraną bandydama suprasti, ką aš ten veikiu.

Prie jūros nuvažiuosiu jau savaitgalį, o ledai.. Tobulus ledus atradau visai neseniai. Ir tikrai gaminsiu juos dar kartą!

Didysis virtuvės pagalbininkas pozuoja su ledais

Receptą, pavadintą močiutės ledais, radau kažkur interneto platybėse.

Reikės:
200 g natūralaus jogurto
100 g grietinėlės
100 g cukraus pudros
kiaušinio
2 šaukštų medaus
tarkuoto šokolado

Kiaušinį išsukti su cukraus pudra. Tuomet sudėti likusius ingridientus ir gerai išmaišyti. Viskas! Dėti į šaldymo kamerą ir kas valandą permaišyti gautą masę, kad ledai stingtų tolygiai.



Mes, šiek tiek pašaldę ledus, pridėjome į masę tarkuoto šokolado. O vėliau ledus dėjome į vaflinius indelius. Šį kartą, deja, pirktinius.

Šaldymas užtruko kažkur tris valandas, bet ledai buvo dar minkštoki. Reiktų susilaikyti nuo noro paragauti kiek ilgiau. Tikrai verta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą