2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Tortiljos

Ši savaitė turėjo du pirmadienius, du penktadienius, du sekmadienius ir šeštadienį. Dėl to pasimečiau dienose ir galiausiai nesijaučiu pailsėjusi. Net savaitgalis namie, Šiauliuose buvo kažkoks keistas. Lyg ir per trumpas, lyg ir ne toks, koks turėtų būti vasarą, kai atrodo, nereikia niekur skubėti.

Turiu pasijusti suaugusia moterimi, bet vis dar neišeina. Kartais išlenda vaikiški pykčiai ir ožiukai. Didysis virtuvės pagalbininkas bandė juos nuvaikyti tortiljomis. Beveik pavyko.



Tortiljos

Reikės:
tortiljų paplotėlių
kiaulienos faršo
salotų lapų
konservuotų kukurūzų
paprikos
sūrio
adžikos
pipirų, druskos ir kitų prieskonių

Viskas daroma greitai ir labai paprastai. Visų pirma reikia apkepti mėsą su mėgstamais prieskoniais. Mes gardinome tik pipirais ir saldžiąja paprika, bet norėjosi kiek aštresnio skonio. Tuomet sutarkuoti sūrį, šiek tiek jo pabarstyti ant tortiljos paplotėlio ir pašildyti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje, kol sūris išsilydys. Tada ant paplotėlio dėti kitus ingridientus pagal skonį ir norą: salotos lapą, faršą, smulkintą papriką, konservuotus kukurūzus, gardinti adžika ir suvynioti. Galima dar pabarstyti sūriu ir pakaitinti, bet nebūtina.



Labai tinka ir kitos dienos pietums. Galima valgyti net šaltas, kaip aš ir padariau pietaudama po japoniškomis sakuromis šalia biuro, kuriame nėra virtuvėlės.. Ir buvo skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą