2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Omletas, keptas orkaitėje

Nuo pat vaikystės esu įpratusi valgyti pusryčius. Jeigu netyčia neužkandu ryte, po valandėlės man darosi silpna. Tačiau pastaruoju metu pusryčiauti darosi vis sunkiau. Turbūt dar nepripratau prie naujojo gyvenimo grafiko, o galbūt vėl viską galima pateisinti žodžiu stresas...

Bet kai nereikia pusryčiauti vos pramerkus akis, labai mielai pasigaminu ką nors skanaus. Pavyzdžiui, omletą orkaitėje.


Omletas, keptas orkaitėje

Viena porcija:
2 kiaušiniai
šaukštas grietinės
pomidoras
saujelė kapotų krapų
rūkyto kumpelio pagal skonį
tarkuoto sūrio
gabalėlis sviesto
druska, pipirai

Kepimo formą gerai ištepti sviestu. Tiesa, kitą kartą mėginčiau formą iškloti kepimo popieriumi, nes valgyti iš viso indo nebuvo taip smagu kaip tikėjausi.

Kiaušinius išplakti su šaukštu grietinės, pagardinti druska bei pipirais. Kepimo formoje išdėlioti smulkintus pomidorus ir kumpelio gabalėlius. Užpilti kiaušinių plakiniu. Apibarstyti krapais ir sūriu.

Kepti orkaitėje 15-20 minučių.


Prie tokio omleto labai tinka lengvai parauginti agurkėliai - vasariška ir gera nuotaika garantuota.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą