2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Cukinijų blynai su mėtomis

Aš pikta. Labai pikta. Dėl to, kad bobų vasarą matau tik pro biuro arba troleibuso langą. Dar dėl to, kad visą savaitę mano pietų pertrauka trunka daugių daugiausiai dvidešimt minučių - šiandien sriubą arbatiniu šaukšteliu kabinau tiesiog stovėdama už spintos, pernelyg nenutoldama nuo savo darbo vietos. Ir galiausiai dėl to, kad dienos pabaigoje buvau pavadinta godžia ir galėjau susiprasti, kad pernelyg gerai vertinu savo gebėjimus. Bullshit.

Motyvacija nuo nulio nusmuko iki minus milijono. Gerai, kad rytoj jau penktadienis ir man prasideda atostogos. O bobų vasaros proga - prisiminimas iš pirmųjų rugsėjo dienų, kai kepiau cukinijų blynus su mėtomis.

3 nedidelėms porcijoms reikės:

vidutinio dydžio cukinijos
didelės morkos
2 kiaušinių
2 šaukštų miltų (kitą kartą dėčiau daugiau)
saujos šviežių mėtų lapelių
žiupsnelio druskos
2 šaukštų cukraus

Stambiai sutarkuoti cukiniją ir kuriam laikui atidėti, kad išsiskirtų sultys. Taip pat stambiai sutarkuoti morkas. Mėtų lapelius sukapoti.
Dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišyti tarkuotą morką ir nusunktą tarkuotą cukiniją. Galiausiai įmaišyti miltus.
Kepti įkaitintoje keptuvėje su lašeliu aliejaus. Patiekti su grietine.

Šaltinis - priekavos.lt receptai



Nepasiduok ir nepaverk! - praėjusio rudens šūkis. Negalvojau, kad teks jį prisiminti ir dabar... Vienintelis geras dalykas: žiūrėjau "Kita svajonių komanda" ir planuoju dar kartą nueiti į jį su tėvais. Nes tikrai verta!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą