2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Cukinijų ir aguonų pyragas su citrininiu glaistu

Pastaruoju metu sulaukusi klausimo, kur save matau po penkių metų, noriu atsakyti, kad tada aš būsiu po palme prie šiltos jūros ir gersiu puošnų kokteilį su spalvotu skėčiuku. Kol kas atrodo, kad atostogos ir poilsis bus tik po tiek laiko. O dabar dar ir kažkokios bacilos prisikabino - jos verčia mane gerti po puodelį arbatos kas pusę valandos, nes vaistininkė nusprendė, kad nejaučiu pakankamai rimtų peršalimo simptomų ir nusprendė neduoti man jokių vaistų. Ačiū jai. Nuo aviečių arbatos mane apima sentimentalumas ir šniurkščioju žiūrėdama youtube filmukus taip sunaudodama paskutinę man likusią vienkartinę nosinę.

Bet nuo rytojaus naudosiuosi jau pripažinta taktika - apsimesti, kad man viskas gerai. Kai liga nejaučia galinti atitraukti tave nuo įprasto gyvenimo ritmo, ji pati pasitraukia. Taip bus ir šį kartą, tikiu.  O jeigu ne... Teks ją vaišinti pyragu.


Cukinijų ir aguonų pyragas su citrininiu glaistu
Reikės:

2 kiaušinių
120 gramų cukraus
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
200 gramų miltų
0,5 šaukštelio sodos
šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai aguonų
vienos citrinos žievelės
300 gramų cukinijos
pusės citrinų sulčių
100 gramų cukraus pudros

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Nuo citrinos nutarkuoti žievelę (tik geltonąją dalį).
Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir išplakti iki putų. Supilti aliejų ir dar kartą kelias minutes plakti iki vientisų putų.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir aguonomis. Sausus ingredientus suberti į kiaušinių ir aliejaus masę, tada sudėti tarkuotą cukiniją ir daugiau nei pusę citrinos žievelės, išmaišyti.
Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti apie 45 minutes 190 laipsnių karštumo orkaitėje.
Pyragus iškepus ir vėstant, pasiruošti glaistą. Pusės citrinos sultis išsukti su cukraus pudra ir likusia dalimi tarkuotos citrinos žievelės. Pravėsusį pyragą aplieti glaistu ir palikti sustingti.

Šaltinis - Beatos virtuvė: kepinių knyga, 2012

Pyragą kepiau jau kelis kartus (ačiū V. už cukiniją!), tad turiu pastabų. Pirmą kartą, kai forma buvo mažesnė, glaisto užteko. Imant standartinę 23-24 cm skersmens formą, glaisto reikėtų daugiau, nes jis nelabai jaučiasi.


Kas rytą eidama į stotelę neatrandu laiko paieškoti nukritusių kaštonų... Vakare jie visi būna išlukštenti ir nurinkti. Jau iš tiesų ruduo - kaip keista.

3 komentarai:

  1. Puikus pyragas, daznai kepu ;)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus pyragas, siūlau visiems paragauti

    AtsakytiPanaikinti
  3. Is beatos knygos, be to geriau kepti staciakampeje gylesneje formoje

    AtsakytiPanaikinti