2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Pasta alla Carbonara

Atėjo tas metas, kai po darbo dienos, kurią praleidžiu parimusi prie kompiuterio, nuolat pagalvoju, kad jau norėčiau atostogų ir ramiai pagulėti prie jūros. Dar mėnuo. Na, truputį mažiau. Ir tada su kitais tūkstančiais geros muzikos mėgėjų lakstysiu po pievą ir maudysiuosi lenkiškoje Baltijoje.

Bet iki atostogų dar reikia išgyventi visas kūrybines ir kulinarines krizes, susireikšminusių žmonių piktus komentarus, naktinius rašinėlių rašymo seansus, virš horizonto pakibusius grėsmingus debesis, nutrintas pėdas ir panašius laimingo gyvenimo trukdžius.

Tad uždariusi biuro duris stengiuosi kuo labiau pasidžiaugti man tenkančia trumpa vasara ir kartais pavaikščioti basomis (nebūtinai po žolę), atsivalgyti braškių ir rabarbarų, išsimaudyti lietuje, nueiti į aklą pasimatymą, palakstyti po senamiestį... Juk birželis įjungia trumpąsias naktis!

---

Vakar vienas žmogus manęs paprašė įdėti kažką naujo į blogą. Taigi dedu pasta alla carbonara, kuri anksčiau buvo gana dažnas patiekalas mano virtuvėje, o dabar šiek tiek prisimiršo. Nežinau, kodėl.


Trims porcijoms reikės:

250 gramų mėgstamų makaronų
100 gramų rūkyto kumpelio
4 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio + dar keli šaukštai patiekimui
4 šaukštų riebios grietinėlės
2 kiaušinių trynių
šaukšto sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: kiaušinių trynius, grietininėlę ir sūrį gerai sumaišyti, pagardinti druska ir pipirais. Atidėti į šalį.

Makaronus išvirti al dente.

Kumpelį supjaustyti gabalėliais ir apkepti įkaitintame svieste. Išjungus ugnį į keptuvę sudėti makaronus ir nuolat greitai maišant atsargiai supilti pasiruoštą padažą, kad jis išlaikytų kreminę struktūrą.

Patiekiant pabarstyti tarkuotu sūriu.

Šaltinis - zaidimuaikstele.lt

Greiti ir sotūs pietūs.


Kitą savaitę - antrasis blogo gimtadienis! Pirmojo proga pasidariau šventę sau ir išskridau į Paryžių, o šiemet norėčiau padaryti šventę skaitytojams. Į mažąją Kalvarijų virtuvę penktadienį vakarienei tikrai tilptų trys žmonės, tad rašykite komentarą, kokį patiekalą iš Kometa atskrieja bandėte gaminti ar norėtumėte pabandyti, ir galbūt Jums nusišypsos sėkmė!
Įėjimo kaina, kaip visada mano šventėse, šampano putojančio vyno butelis ir gėlės žiedas. Na, bus norinčių? :)

3 komentarai:

  1. Kepiau kapučinio keksiukus :) Keksiukų nekartočiau, bet sviestinius - kokosinius trupinėlius pritaikiau ir kituose kepiniuose. Dar gaminau kuskusą su daržovėm, ir įvairias salotas, visų jau neprisimenu. Vat :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šitas salotas http://kostmosas.blogspot.com/2013/05/grazgarsciu-salotos-su-vynuogemis.html?spref=fb, tik be graikinių riešutų, kirtom visą šį savaitgalį :) O šitie sumuštiniai http://kostmosas.blogspot.com/2013/01/sumustiniai-su-vistiena-ir-keptais.html lydėjo abi pastarąsias keliones, nes labai skanūs ir kitą dieną po gaminimo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šitą vis gaminu laiks nuo laiko: http://kostmosas.blogspot.com/2011/07/bananu-pyragas.html

    O dar labai naudojau kišo receptą: http://kostmosas.blogspot.com/2012/05/kisas-su-kumpiu-ir-svogunu-laiskais.html

    AtsakytiPanaikinti