2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Turbo sumuštiniai su kalakutiena ir špinatais

Bėgioti prieš pat prasidedant lietui ir škvalui. Juoktis ir apsimetinėti kitu žmogumi. Šokti. Važiuoti ant dviračio bagažinės ir dainuoti. Valgyti daug torto. Vakarieniauti balkone. Gaminti ledus. Iki gilios nakties žiūrėti filmus. Stebėti žaibus. Skaityti. Braukti džiaugsmo ašarą. Daug kalbėtis. Daug gaminti. Suplanuoti rudens džiaugsmus. Apsvarstyti gyvenimo sprendimus ir paklydimus.
Visa tai (ir dar daugiau!) buvo, yra ir bus mano atostogų tikslai.

O kad viskam užtektų energijos, reikia turbo sumuštinių.

2 sumuštiniams reikės:
4 batono riekelių
poros šaukštelių garstyčių
poros šaukštelių majonezo
pusės obuolio
saujos špinatų lapelių
kelių baziliko lapelių
virto kalakutienos kumpio
šviežiai maltų pipirų

Batono riekeles paskrudinti orkaitėje, kol truputį sukietės. Dvi aptepti majonezu ir pabarstyti šviežiai maltais pipirais, kitas dvi patepti garstyčiomis (atsargiai - nepadauginti!). Ant garstyčių dėti kumpio riekeles, nuplautus ir nusausintus špinatų bei bazilikų lapelius, riekelėmis pjaustytą obuolį, tada uždėti dar kumpio ir užvožti majonezu patepta batono rieke.
Viskas! Valgyti!

Šaltinis - Virtuvė. Nuo... Iki... 2013 Nr. 6 (48)

 Vasaros atostogos jau keletą metų man yra mistika. Vos baigusi mokslus ir įsidarbinusi tvankiame biure sėdėjau liepą ir rugpjūtį. Pernai visos vasaros atostogos buvo skirtos festivaliui. Galvojau, kad ir šiemet bus taip pat, tad daugiau neplanavau jokių kelionių ar pasibuvimo prie jūros. Ir štai dabar turiu laisvą savaitę, kurią iš karto užpildžiau buitiniais malonumais.
Galbūt taip ir gerai. Netikėtas poilsis padės surikiuoti mintis į vietas. Tiesa, rudens atostogas jau suplanavau - kažkodėl man dažnai lengviau galvoti apie tai, kas bus po kelių mėnesių, o ne rytoj (beje, rytdienos planas matosi ant virtuvės lentos!)...
Bet rytoj irgi bus puiki diena - nė neabejoju!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą