2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su cinamoniniais trupiniais

Jau kelintą kartą mano nuostabiosios buto draugės pasakoja, kad bendri pažįstami, kartais paskaitinėjantys kometą, galvoja, kad mūsų namuose gaminu tik aš. Ne-tie-sa! Gali būti, kad aš mūsų butelyje esu ta, kuri gamina mažiausiai, bet tiesiog garsiausiai apie tai kalba. 

Pavydžiu V., nes ji moka sumeistrauti salotas kone iš nieko. Dar ji gali suderinti tokius įvairius produktus, kad man telieka pakilnoti antakį ir pasakyti, kad atrodo tikrai skaniai. Norėčiau sakyti, kad su ja dalinamės aistrą kokosų aliejui, bet iš tiesų aš jį tik išoriškai naudoju... Bet va, dėl žemės riešutų sviesto turbūt galėtume ir susimušti!
O štai M. sugeba kuo puikiausiai sunaudoti viską, ką randa šaldytuve ir improvizuoti gamindama (ko jai kaip tiksli receptų sekėja labai pavydžiu!). Ir dar ji verda labai skanią čili sriubą, kuri jau kelintą kartą planuoja atkeliauti į blogą kaip svečio receptas, bet... Vis kas nors nutinka.
Bet pyragus tikrai valgome visos. Tik kai kurios tai daro saikingiau :)


Obuolių pyragas su cinamoniniais trupiniais

Pagrindui reikės:

2 kiaušinių
150 mililitrų grietinės (30 proc. riebumo)
150 gramų cukraus
150 gramų miltų
šaukštelio kepimo miltelių
5 vidutinio dydžio obuolių

Trupiniams reikės:
120 gramų sviesto
150 gramų cukraus
150 gramų miltų
šaukšto cinamono

Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
 Pagrindui skirtus ingredientus sumaišyti ir gerai išplakti, kol pasidarys vientisa tirštoka tešla.
Kitame dubenyje pasiruošti trupinius - šaltą sviestą supjaustyti gabaliukais, subėrus miltus, jį pirštais sutrinti iki trupinių. Tada į gautą masę suberti cukrų bei cinamoną ir išmaišyti.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, pilti tešlą, ant jos sudėti pjaustytus obuolius, o ant viršaus užberti trupinių sluoksnį.
Pyragą kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą.
Skaniausia valgyti dar šiltą ir su ledais!

Šaltinis - Beatos virtuvė: Kepinių knyga, 2012.


O šį savaitgalį mūsų virtuvėje vyko rimtas prieššventinis tvarkymasis! Neatsilikdamos nuo miesto, puošiamės Kalėdoms ir atidarome jų sezoną su karštu vynu, pyragu ir amžinuoju filmu Love Actually. Artimiausias darbas - susidaryti kalėdinių kepinių sąrašą ir surasti dar nebandytus imbierinius sausainius. Pirmosios, kurios jų paragaus, tikrai bus mano nuostabiosios buto draugės!
Juk kartais tikrai apsimoka gyventi su ta, kuri mėgsta girtis savo gaminamais patiekalais, ane?

Kovo 4 d., Varšuva, 7 val. ryto, o mes vaišinamės džiovintomis spanguolėmis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą