2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Kiauliena abrikosų ir medaus marinate

Šie metai man jau dabar tapo mokymosi ir veiksmo metais. Iš pradžių mokiausi kurti naujus santykius (bet kaip rodo gyvenimo patirtis, šie mokslai niekada nesibaigia...), paskui pradėjau treniruoti savo kūną - ruošiausi špagatui, dabar su youtube tampau tokius raumenis, kurių net nežinojau esant, ir mokausi šokti bliuzą. Dar internete klausau visokių kursų - jau tuoj tuoj išmoksiu visų The Beatles albumų pavadinimus ir pagrindinius jų bruožus, o paskui laukia eksperimentai su gastronomija. Gal pagaliau suprasiu iš kokių maisto produktų galima gauti daugiausiai energijos...

O tuos gražius santykius kurti visada padeda bendros vakarienės. Jau seniai turiu firminį patiekalą, kuris nepalieka abejingų vyriškosios giminės atstovų... O jį pagaminti tikrai neužtrunka ilgai!

Kiauliena abrikosų ir medaus marinate
Reikės:
500 gramų kiaulienos
3 šaukštų abrikosų džemo
2 šaukštų medaus
šaukšto sojų padažo
šaukšto tarkuotos imbiero šaknies
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
nedidelės aitriosios čili paprikos
smulkintos česnako skiltelės
raudonos saldžiosios paprikos
3 šviežių pavasarinių svogūnėlių su laiškais

Iš abrikosų džemos, medaus, sojų padažo, tarkuoto imbiero, smulkiai supjaustytos čili paprikos ir šaukšto alyvuogių aliejaus sumaišyti marinatą.
Į jį dėti juostelėmis supjaustytą kiaulieną ir palikti šaldytuve marinuotis mažiausiai pusvalandį.
Keptuvėje gerai įkaitinti likusį alyvuogių aliejų, į jį su visu marinatu dėti mėsą ir kelias minutes kepti nemaišant, kad kiauliena apskrustų, o padažas sutirštėtų. Mėsą apvertus sudėti šiaudeliais pjaustytas paprikas ir smulkintus svogūnėlius su laiškais. Toliau kaitinti, kol mėsa iškeps.
Patiekti su ryžiais.


Nuo šio patiekalo prieš kokius penkerius metus prasidėjo mano karjera virtuvėje. Pamažu suprantu, kad iki pripažintos viruvės deivės man dar mokytis ir mokytis. Bet po truputį tai ir darau. Tik kažkodėl vis rečiau...


Kuo griežtesnę dienotvarkę sau sudėlioju, tuo labiau norisi ją laužyti ir galiausiai ne rašyti apie maistą, o tiesiog miegoti... Tikiu, kad su pavasariu ir ilgesnėmis bei šviesesnėmis dienomis viskas susitvarkys ir spėsiu padaryti visus norimus darbus.

Ir dar pabėgiosiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą