2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Wok makaronai su vištiena ir imbieru

Gyvenimas maratono ritmu - per dienas bėgu vieną distanciją po kitos ir skaičiuoju, kiek žingsnelių liko iki artimesnio ar tolimesnio orientyro, kartais pamotyvuoju save, kartais noriu pasiduoti, kartais lekiu lyg ant sparnų. Tada trumpam sustoju, apsižvalgau, įkvepiu oro, pabūnu laiminga ir vėl pradedu viską iš naujo.Turbūt toks tas suaugusio žmogaus gyvenimas. 

Gerai, kad po tamsesnių periodų visada ateina šviesesni.

Wok makaronai su vištiena ir imbieru
2 porcijoms reikės:
125 gramų Wok makaronų
300 gramų vištienos krūtinėlės
nykščio dydžio imbiero gabaliuko
nedidelė aitrioji paprika
5-6 svogūnų laiškų
poros šaukštų sojų padažo
šaukšto medaus
saujos kapotų kalendrų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
pusės citrinos sulčių
karšto vandens

Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir dėti į gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Kartu sudėti plonomis juostelėmis pjaustytą imbierą ir gerai susmulkintą aitriąją papriką. Vištienai apskrudus suberti smulkintus svogūno laiškus, įpilti sojų padažo ir medaus. Pagardinti prieskoniais.
Tuomet suberti makaronus ir užpilti gerą stiklinę vandens, kad apsemtų keptuvės turinį. Vis pamaišant kaitinti, kol makaronai sugers visą vandenį ir suminkštės  - tai užtruks apie 3-5 minutes Nukaisti.
Apibarstyti kapotomis kalendromis, apšlakstyti citrinos sultimis, patiekti.

Šaltinis - Jamie Oliver. Gaminame su Oliveriu, Alma littera, 2008

Greita ir skani vakarienė, kurią suvalgius galima toliau lakstyti tarp (ne)kasdienių reikalų - pirkti sukneles, investuoti į didelius pirkinius, sportuoti, skaityti, rašyti, mokytis, klausyti bitlų, žiūrėti filmus ir apkalbinėti Leonardą, švęsti gimtadienius, vaikščioti į teatrą ir operą, vaikščioti paupiu ir ieškoti kačiukų
Arba leisti sau pailsėti ir gerai išsimiegoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą