2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Pusryčių granola

Kasdien apie savo kūną sužinau vis naujų dalykų. Pavyzdžiui, kad kojos neatsipalaiduoja šokdamos, bet keldamos mane laiptais į aštuntą aukštą kuo puikiausiai tai padaro ir nuvargsta. Kad rankos dar kartais neišlaiko manęs keistoje jogos pozicijoje, o pilvo presas jau pamiršo vienoje sporto salėje iškentėtą pratimą ir vėl jo nebeatlaiko. Kad vieną kartą išmokus važiuoti dviračiu tai tikrai greitai nepasimiršta - tik aukšti šaligatvių borteliai atrodo ne tokie ir pavojingi, kas gali būti klaida.

Sportas - sveikata! Kartoju sau kiekvieną kartą, kai vos po pusvalandžio mankštelės guliu ant grindų ir neįstengiu nuo jų atsiplėšti. Tad vis dažniau liepiu sau ir pavalgyti sveikiau. Taip į mano pusryčių racioną grįžo avižiniai dribsniai su priedais - granola.

Pusryčių granola 
didelei skardai, iš kurios išeis bent 4 stiklainiukai granolos, reikės:

400 gramų avižinių dribsnių
100 gramų moliūgų sėklų
100 gramų saulėgrąžų sėklų
50 gramų linų sėmenų
100 mililitrų obuolių tyrės arba košės
150 mililitrų medaus
50 mililitrų aliejaus (aš naudojų levandų kvapo alyvuogių aliejų, maišytą su kokosų aliejum)
100 gramų džiovintų spanguolių
70 gramų kokoso drožlių

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Viename dubenyje sumaišyti  avižų dribsnius bei sėklas, o kitame - obuolių košę, medų ir aliejų. 
Tuomet abi mases sukrėsti į vieną indą ir gerai permaišyti rankomis.
Paruoštą granolą paskleisti kepimo popieriumi arba folija išklotoje skardoje ir kepti orkaitėje apie 45 minutes. Kas 10 minučių reikėtų granolą ištraukti ir masę permaišyti, kad dribsniai skrustų tolygiai. Gražiai parudavusią masę atvėsinti, įmaišyti džiovintas spanguoles ir kokoso drožles (bet jeigu jas irgi iškepsite - nieko baisaus!).
Skaniausia valgyti su jogurtu ir uogomis.

Šaltinis - Virtuvė. Nuo... Iki..., 2014 Nr. 4 (58)


---
granolą maišau su įprastais pusrytiniais dribsniais ir jogurtu. Kartais dar įpjaustau bananą arba braškę (taip, pamačiau kioskelyje nuostabiai atrodančių braškių ir susigundžiau paragauti - nebuvo cheminės, tad labai apsidžiaugiau!). Vasarą tikiuosi dar mėlynių įmaišyti - bus nuos-ta-bu!

Šiaip skanu ir vieną granolą pagraužti, kai užsinori kažko saldaus. Žmonės kalba, kad labai smagu į jau atvėsusius dribsnius įmaišyti smulkiai pjaustyto juodojo šokolado. Aš šiuo metu draudžiu sau tokias variacijas, bet gali būti, kad imsiu ir pamėginsiu artėjant vasarai - juk kas man, jaunai?

Labiau negu vasaros dabar laukiu atostogų. Vis pažiūriu įvairių skrydžių ar išvažiavimų autobusu kainas ir tada prikandu lūpą, nes... Kažin, ar šiemet pavyks kirsti Lietuvos sieną. Bet iš tiesų... Metuose dar liko daugiau nei 8 mėnesiai, tad reikia tikėtis geriausio ir laikyti kumščius! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą