2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Alaus pyragas

Nesugalvoju įžangos. Ir nuotraukos nerandu tinkamos, nes gerasis fotoaparatas liko toli Klaipėdoj po audringo savaitgalio, kurio jausmų neįstengė net šaltos jūros bangos nuplauti. O kitas fotoaparatas užleido vietą senajam Zenitui, su kuriuo praeitą savaitgalį net nesistengiau įamžinti Šuns, nes tokios nuotraukos jau nebepavyks pakartoti.


Gerai, pyragas. Tai jau trečiasis mano bandymas kepti alaus pyragą. Receptą radau pas Bea.

Pirmasis kartas - vieno draugo gimtadienio proga norėjosi įdomesnio pyrago, o kadangi jis - alaus mėgėjas ir kažkada labai stebėjosi, kad troškinu vištieną aluje, alaus pyragas tąsyk buvo puikiausia dovana.

Antrasis kartas - kepiau draugui asmenine proga. Pyliau Guiness'o alų ir pridėjau šokolado, tad pyragas išėjo tikrai "šlapio" ir sodraus skonio.

Trečiasis kartas - Didžiojo virtuvės pagalbininko gimtadienis. Šį kartą, tiesa, pyragą kepė jis. Aš tik nurodinėjau ką po ko ir kaip reikia daryti.

Alaus pyragas


Reikės:
250 ml tamsaus alaus ("Švyturio Baltijos" man skaniausias)
250 g sviesto
150 g grietinės
80 g nesaldintos kakavos
320 g cukraus
2 kiaušinių
275 g miltų
šaukšto kepimo miltelių
vanilės ekstrakto

Į puodą supilti alų, į jį sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir šildyti, kol jis ištirps. Kiaušinius išplakti su grietine.
Į kiek pravėsusį alų-sviestą supilti kakavą ir cukrų, gerai išmaišyti.

Į grietinės ir kiaušinių plakinį supilti alaus masę, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir įpilti šiek tiek vanilės ekstrakto. Išmaišyti ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių (naudoti pagaliuko testą).


Ir šį kartą man neteko paragauti pyrago, nes jis buvo išvežtas kažkur į Fabijoniškes ir suvalgytas rimtų vyrų ir moterų rimtame biure.
Sako, buvo skanu. Tikiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą