2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Užtepėlių balius

Pastaruoju metu gyvenu visiškam kostmose. Visų pirma, atvažiavo trys draugai pietiečiai, tai užleidau savo kambarį bučiokei ir namie būdavau tik valandėlę ryte. Po to išvažiavau į pajūrį, kur apsimetinėjau alternatyviosios muzikos gerbėja, o iš tiesų džiaugiausi grynu oru, atitrūkimu nuo civilizacijos ir fantazijos protrūkiais, kurie labai praversdavo į saugomą teritoriją nešant alaus skardines.

Ir dabar, kai jau išsikračiau Šventosios smėlį net iš antakių, tas grįžimas į realybę yra labai sunkus. Norisi ir toliau juoktis, džiaugtis gyvenimu, nemiegoti naktimis, žaisti stalo futbolą (ir net kartais laimėti!), svajoti apie ateitį ir kurti planus, kaip į festivalius reikės vežtis šunį.

Realybė smukdo žemyn. Pavyzdžiui, per vakarėlį antradienio naktį atvažiuoja dėdės su uniformomis. Kažkas sudegina indelį, į kurį beprotiškai talpiai susidėdavai sumuštinius ar net cepelinus. Nuo pusryčių lovoje ant paklodės atsiranda obuolienės dėmės... Ir iki vasaros pabaigos lieka tik dvi savaitės.



Draugų vakarėliui Kostmose priruošėm paprastučių užtepėlių, kurios tikrai skaniai susivalgė prie alaus. Ir vyno.


Paskanintas varškės kremas


Reikės:
dviejų indelių varškės kremo
petražolių
raudonos saldžiosios paprikos
šaukšto pomidorų padažo

Kremą sudėti į atskirus indelius.
Į vieną jų įmaišyti kapotas petražoles. Skonį pareguliuoti druska ir pipirais.
Į kitą indelį sudėti smulkiai pjaustytą papriką, sumaišyti su pomidorų padažu.
Viskas!
Šaltinis - "Geri receptai", 2010 Vilnius, Laisvos valandos

Agurkėlių užtepėlė

Reikės:
agurkų
kiaušinių
majonezo
garstyčių

Proporcijos - pagal norus.
Susmulkinti agurkus, pabarstyti juos druska ir palikti valandai pastovėti.
Kiaušinius išvirti, pravėsinti ir supjaustyti gabaliukais.
Nuo agurkų nupilti susikaupusį skystį, sudėti kiaušinius, sumaišyti su majonezu ir garstyčiomis.
Šaltinis - receptų knyga iš kortelių. Manau, kad dauguma žino, apie ką aš.

Daržovių mirkalas


Labai juokingai skambantis, bet pats populiariausias vakaro užkandis.

Reikės:
grietinės
pomidorų padažo
garstyčių
krienų
morkų, kalafijoro, paprikos

Proporcijų nežinau, nes gaminau ne aš, bet vėlgi, reikia atsižvelgti į savo skonio receptorius.
Pagrindinis ingridientas - grietinė, tad jos imti daugiausiai. Tuomet dėti pomidorų padažą, šiek tiek garstyčių ir krienų. Gerai išmaišyti. Viskas!
Mišinyje mirkyti pjaustytas morkas, smulkintą kalafijorą ar papriką.

Šiaip, krienų nemėgstu, bet čia jie suteikė idealaus aštrumo.

Nuotraukų, deja, nėra, nes buvo tamsus, buitiškas, tačiau geras vakarėlis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą