2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Kukurūzų blynai

Esu didelė blynų gerbėja. Dažnas savaitgalio rytas namie prasidėdavo kepamų blynų kvapu ir braškių uogiene. Tačiau dar visai neseniai neįsivaizdavau, kad blynai gali būti gaminami ne tik iš miltų, pieno ar cukraus, bet ir iš morkų ar kokoso drožlių, kad juos galima valgyti ne tik su džemu, bet ir su jogurtu, kad apskritai, gali būti nesaldžių blynų!

Bet viskas keičiasi.
Aš bandau naujus receptus.



Kukurūzų blynai


3 su trupučiu porcijos reikės:
160 g miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
250 ml pieno
2 kiaušinių
skardinės konservuotų kukurūzų (originale - 400 g, maniškė pasitaikė mažesnė..)
juodųjų pipirų
druskos
aliejaus kepimui

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir pipirais.
Kiaušinius išplakti su pienu ir supilti į miltus. Gerai išmaišyti. Suberti nusunktus kukurūzus.
Išmaišyti ir kepti įkaitintame aliejuje.
Šaltinis - žurnalas "Virtuvė" 2011 m. Nr. 8




Patiekti su mėgstamu padažu. Pvz. grietinės ir krapų (Didysis virtuvės pagalbininkas man neatleistų, jei neparašyčiau, kad padažą gamino jis).


Na, skonis toks savotiškas, blynai labai sotūs, nežinau, ar kepčiau dar kartą. Bet lietingo šeštadienio vėlyviems pietums tikrai labai tiko ir patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą