2011 m. spalio 14 d., penktadienis

Moliūginiai blynai

Vaikštinėdama po turgų neatsispyriau moliūgo vilionėms. Aš greičiausiai iš viso negaliu eiti į turgų, nes prisiperku visko, reikia - nereikia. Kad ir šį kartą - iš moliūgo esu tik virusi sriubą, daugiau niekam idėjų neturėjau, bet vis tiek parsinešiau jį namo. Nuo galvos laužymo mane išgelbėjo Didysis virtuvės pagalbininkas A. Taigi turiu pirmąjį svečio receptą!

Na, o toliau - pagyros ir pasigyrimai. Kartais gaunu pusryčius į lovą. Aišku, dažniausiai tai būna sumuštiniai arba kiaušinienė ir arbata. Bet net ir toks valgis padeda atmerkti akis ir pakelia nuotaiką. Bet savaitgaliui išprašiau skanumynų... A. jau turi savo firminį patiekalą - moliūgų blynus (tai vis dėlto tą moliūgą nusipirkau su tikslu) ir kepė juos sekmadienio pusryčiams. Man liko tik nubėgti į virtuvę, greitai padaryti keletą kadrų ir grįžti po antklode žiūrėti savo naujojo apsėdimo "The Big Bang Theory" (neveltui vyras fizikas..).


Moliūgų blynai su medumi

Dviems žmonėms pasmaližiauti:
pusė puodelio tarkuoto moliūgo minkštimo be sėklų
pusės puodelio pieno
kiaušinio
puodelio miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
šaukšto saulėgrąžų aliejaus
prieskonių mišinio iš malto imbiero, maltų gvazdikėlių, malto muskato, malto cinamono
3 šaukštų rudojo cukraus
skysto medaus (arba dar skaniau būtų su klevų sirupu)

Moliūgą sumaišyti su cukrumi ir prieskoniais.
Šakute sutrinti kiaušinį, supilti moliūgo minkštimo mišinį ir išmaišyti. Įmaišyti kepimo miltelius. Tada supilti pieną, miltus, aliejų ir gerai išmaišyti.
Į įkaitintą keptuvę įpilti truputį aliejaus (atsargiai, blynai traukia riebalus!) ir kepti norimo dydžio blynus.

Skanauti aplietus skystu medumi.
O tada pabučiuoti kepėją už skanius pusryčius. Ačiū, Aivarai!



Žinoma, moliūgo buvo sunaudota tik ketvirtadalis, tad jau greitai tinklaraštį pasieks moliūgų pyrago, kuris šiandien atnešė man šlovę darbe, receptas.

Gero savaitgalio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą