2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Morkų pyragas

Ruduo pradeda skleisti savo melancholiją. Imu ilgesingai žiūrėti į tolį važiuodama troleibusais, prisiminti lengvas vasarines sukneles, su kuriomis jau per šalta, ir svajoti apie tolimus/artimus kraštus, į kuriuos norėčiau nukeliauti. Deja, atostogos nenumatytos šių metų planuose, nes noriu būti idealia darbuotoja - nesirgti, nezirsti, siekti savo idėjų įgyvendinimo ir tobulėti.

Apskritai, stengiuosi gyventi optimistiškai ir nebesiskųsti. Nesvarbu, kad asmeninio gyvenimo planai nesipildo taip, kaip norėčiau, ir kartais klausydama, kaip the Kooks dainuoja apie laimę, užsinoriu nebūtų dalykų. Ir tada išsikepu pyragą, kad išgirsčiau komplimentų nors apie savo gaminimą.



Virtuvėje labiausiai nemėgstu pjaustyti svogūno ir tarkuoti morkų. Bet morkų pyragas taip smarkiai viliojo savo saldumu ir šiluma, užpildančia visą butą (kai jį kepiau buvo dar nešildymo laikotarpis, tad reikėjo rasti naujų būdų sušilti), kad neradau, kaip išsisukti.

Morkų pyragas


Reikės:
2 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų
stiklinės rudojo cukraus
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
kelių saujų migdolų plokštelių

Smulkiai sutarkuotas morkas sumaišyti su cukrumi ir palikti valandai, kad cukrus ištirptų.
Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius, alyvuogių aliejų ir gerai išsukti iki vientisos masės. Krėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, apibarstyti migdolų plokštelėmis ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Receptą radau žaidimų aikštelėje.




Tikėjausi kiek sodresnio pyrago skonio ir ne tokio aštraus alyvuogių aliejaus kvapo, tad nežinau, ar kepčiau dar kartą. Bet pamėginti buvo verta. Žinoma, labiausiai tinka rudens vakarams prie puodelio arbatos, pokalbių ir žaidimų.

1 komentaras:

  1. Gavosi aštraus kvapo dėl alyvuogių aliejaus. Jis netinka konditerijai. Pakeisk stiklinę aliejaus į pakelį sviesto, gali įdėti smulkintų džiovintų slyvų ir smulkintų migdolų į pačia tešlą. skanaus ;)

    AtsakytiPanaikinti