2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Vištiena su slyvomis ir obuoliais

Šiandien pažadėjau sau naują įrašą. Iš pradžių niekaip neišsirinkau patiekalo, nes gaminimo tempai kiek greitesni nei aprašinėjimo. Na, bet kol turguje vis dar yra slyvų, rekomenduoju pamėginti vištieną su slyvomis ir obuoliais.
Puikiausi savaitgalio pietūs.


2,5 porcijos reikės:
5 vištų kumpelių
7 didesnių slyvų
2 obuolių
1 mėlynojo svogūno
šaukštelio medaus
skiltelės česnako
20 g sviesto
druskos, pipirų
sojų padažo
prieskoninių žolelių

Vištų kumpelius pabarstyti druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis (aš naudojau bazilikus, raudonėlius ir peletrūnus), smulkintais česnakais, palaistyti sojų padažu bei medumi. Gerai įtrinti prieskonius į mėsą ir marinuoti bent pusvalandį.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Svogūnus supjaustyti stambiais pusžiedžiais.

Į kepimo indą dėt vištieną, berti svogūnus ir slyvas. Uždėti kelis gabalėlius sviesto, pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Tada sudėti skiltelėmis pjaustytus obuolius ir kepti dar 15-20 min.

Skanauti su ryžiais.
Šaltinis - žurnalas "Virtuvė", 2011 m. Nr. 10

Kadangi siaubingai skauda galvą ir norisi tik eiti miegoti, parašysiu tik tiek: naujas P.Almodovaro filmas "Oda, kurioje gyvenu" tikrai vertas pažiūrėjimo, o kitame įraše galite laukti morkų pyrago arba Didžiojo virtuvės pagalbininko firminio patiekalo - moliūgų blynelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą