2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Saldžiarūgštė vištiena su persikų salotomis

Buvau labai pasiilgusi mergaitiškos kompanijos. Tai supratau tik dabar, kai visą savaitgalį praleidau su geriausiomis draugėmis: gurkšnodama Cuba libre ar karštą vyną, plepėdama, gamindama, žiūrėdama filmus, braidydama po lapus ir veikdama viską, ką tik širdis geidžia. Tokie pasibuvimai įpučia gyvenimo džiaugsmo, nesvarbu, kokiomis temomis bekalbėtumei.



Su drauge po neįprastos darbo dienos Kaune knygų pristatymuose ir ilgiausio keliavimo iš prekybos centro namo gaminome saldžiarūgštę vištieną su persikų salotomis. 
Nuotraukos darytos ne itin gerai apšviestoje virtuvėje, šiek tiek gėda jas demonstruoti, bet jau nebegalėjau atmesti antro labai patikusio recepto ir įdėti kokių nors užkandžių ar dar saldumynų.

2 porcijoms reikės:
400 gramų vištienos filė
2 šaukštų medaus
sezamo sėklų
aitriosios paprikos
tarkuotos laimo žievelės
druskos
aliejaus

Įkaitintoje keptuvėje aliejuje apkepti gabalėliais pjaustytą ir druska pagardintą vištienos filė.
Sumaišyti smulkintą aitriąją papriką su laimo žievele ir medumi. Tokiu marinatu aplieti vištieną ir palikti bent 15  minučių. Tada gabalėlius apvolioti sezamo sėklose ir dar kartelį apkepti.

Salotoms:
pusės ilgavaisio nulupto agurko
vieno konervuoto persiko (dviejų puselių)
laimo sulčių
pusės aitriosios paprikos
šaukšto medaus
šaukšto alyvuogių aliejaus
saujelės gražgarsčių
šviežiai maltų pipirų

Persikus susmulkinti gabalėliais, agurką supjaustyti šiaudeliais. Dėti į dubenį kartu su gražgarstėmis. Medų, laimo sultis, smulkintą aitriąją papriką, alyvuogių aliejų, pipirus gerai sumaišyti ir užpilti ant salotų.

Šaltinis - žurnalas "Vakarienės", 2011 m. Nr. 3

Mes ragavome su ryžių koše ir baltu vynu, tačiau net ir be šių pridėtinių dalykų būtų buvę labai skanu.

O šiandien jau atidariau karšto vyno sezoną! Rodos, žiema artėja...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą