2012 m. liepos 12 d., ketvirtadienis

SAVAS LONDONAS pristatymas ir keksiukai su mėlynėmis

Aš grįžau! Tiek į tinklaraštį, tiek į virtuvę, tiek į normalų gyvenimą. Reikėjo ne vienos dienos, kad prabudusi naktį suvokčiau, kad miegu ne palapinėje, o šalia manęs tik pagalvė, o ne žmonės. Taip pat reikėjo laiko, kad nustočiau šokti klausydama muzikos ausinuke. Gal šokti ir nėra taip blogai, bet kai darai tai stotelėje laukdama autobuso, sulauki ne tik keistų žvilgsnių, bet ir piršto pasukinėjimo ties smilkiniu.
Taip, Heineken Open'er buvo viena geresnių vasaros patirčių. Nepaisant viso purvo ir audrų, nudegusios nosies, lenkų keiksmų kiekvieną rytą-vakarą ar kitų nedidelių nesklandumų.

Turėjau ir į darbą grįžti... Kas ne visada yra blogai! Štai vakar lankiausi Jungtinės Karalystės ambasadoje, dalyvavau kelionių gido "Savas Londonas" pristatyme, šildžiausi pavakarės saulutėje ir skanavau Beatos gamintus saldumynus bei gurkšnojau "Pimm's" kokteilį. Ko ne geras gyvenimas?

Keletas nuotraukų, už kurias esu skolinga kažką skanaus Mindaugui Girdvainiui.

Gaivusis "Pimm's" kokteilis - angliška Sangria 
Victoria Sandwich - tokiais sumuštiniais kad ir kasdien maitinčiausi...


Itono "betvarkė" - morengai su grietinėle, jogurtu ir uogomis


Kol gyvenimo būdo žurnalai rašo, kaip vakarėlio šeimininkės savo aprangą priderino prie JK vėliavos spalvų (beje, netyčia į tokį dress-code pataikiau ir aš!), aš irgi papasakosiu apie mėlynus keksiukus. Su mėlynėmis, žinoma.


Keksiukai su mėlynėmis
12 keksiukų reikės:


200 gramų miltų
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 mililitrų rūgpienio (arba kefyro, arba pieno)
2 kiaušinių
2 šaukštų greitai paruošiamų avižinių dribsnių
1,5 stiklinės mėlynių (nematavau iš tiesų, kuo daugiau - tuo geriau!)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su visais sausais ingredientais: miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir dribsniais.
Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su kiek paplaktu rūgpieniu. Sumaišyti abi mases į vieną. Mėlynes sumaišyti su šaukštu miltų ir suberti į tešlą, atsargiai išmaišyti.
Keksiukų formeles pripildyti tešlos (žinoma, palikti vietos keksiukų pakilimui) ir kepti apie 20 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Šaltinis - receptų medis


Keksiukai skaniausi, kai dar vos šilti, o mėlynės buvo rinktos savomis rankomis...


Pabaigai - trys Open'er atradimai:
1. aš galiu likti gyva po roko koncerto antroje eilėje, kai priešais stovinčios mergaitės plaukus nuo veido nusibraukti sugebi tik per kelias dainas;
2. pasirodo, Gdynios paplūdimyje sutikau blogerę, kurios įrašus labai mėgstu. Ir mūsų kompanijos kartu nusifotografvo prie smėlio meno:)
3. elektroninė muzika gali būti labai gera. A. turbūt manimi didžiuotųsi sužinojęs, kad vienas geriausių koncertų man buvo Justice, o jų daina Genesis man padeda nusiteikti sunkiems darbams ir juos atlikti gerai!



2 komentarai:

  1. ahh, valgyt Beatos pagamintą maistą man prilygtų pačiai ambrozijai! kaip pavydžiu :))

    AtsakytiPanaikinti