2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Kepti ryžiai su imbieru ir kukurūzais

Šiandien ant mano darbo stalo atsidūrė knyga, iš kurios tyčiojausi ilgiau nei pusę metų ir net nepaimdavau į rankas, kad sužinočiau, apie ką joje rašoma. Pavadinimas turbūt viską pasako - "Seksas ir vieniša moteris" (Sex and the single girl). O iš tiesų, be reikalo šią knygą taip ilgai laikiau toli nuo savęs - dienos juoko dozė su ja garantuota!
Tik vėliau, jau balsu pasijuokusi ir prajuokinusi visą kolektyvą, supratau, kad ji parašyta 1962-aisiais... Tada tikrai turėjo sukelti revoliuciją.

Man labiausiai patikusi citata: "... kuo esi geresnė kulinarė, tuo esi garsesnė vakarėlių šeimininkė. Subursi siaurą gerbėjų ratelį (čia, žinoma, gerbėjai yra vyrai, kandidatuojantys į merginos sutuoktinius), kurie tave šlovindami kas naktį kauks mėnesienoje. Malonu klausyti!"*
Yeah, right.

Toje pačioje knygoje kalbama ir apie pinigų taupymą: "mergina, kuri tris kartus per savaitę į darbą neatsineša savo priešpiečių, yra švaistūnė."


Paprastas pietų patiekalas, kuris nereikalauja daug investicijų tiek laiko, tiek finansų prasme.

Kepti ryžiai su imbieru ir kukurūzais
2 mergaitiškoms porcijoms reikės:

skiltelės česnako
gabalėlio šviežio imbiero (maniškis buvo mažylio piršto dydžio, kitą kartą dėčiau daugiau)
nedidelio svogūno
125 gramų virtų ryžių
2 kiaušinių
150 gramų konservuotų kukurūzų
Provanso žolelių mišinio
saulėgrąžų aliejaus
druskos
šviežiai maltų pipirų

Česnaką ir imbierą sukapoti, svogūną supjaustyti kubeliais. Apkepti įkaitintame aliejuje nuolat maišant, kol suminkštės. Sumažinti ugnį ir supilti išplaktus kiaušinius. Kepti nuolat maišant, kol kiaušiniai sutvirtės. Pagardinti druska.
Padidinti ugnį ir į keptuvę sudėti virtus ryžius bei konservuotus kukurūzus. Jei reikia, įpilti dar aliejaus, gerai išmaišyti ir kepti, kol ryžiai ir kukurūzai sušils. Pagardinti prieskoniais: šviežiai maltais pipirais ir Provanso žolelių mišiniu arba svogūnų laiškais.

Šaltinis - Pietūs dėžutėje, Laisvos valandos, 2010.



*Jeigu norėtumėte sužinoti kiek daugiau apie šią knygą ir kodėl ji atsidūrė mano rankose, galite keliauti čia. Tai dar nepaviešintas naujas projektas, už kurį esu atsakinga. Dar vienas tinklaraštis. Taigi gali būti, kad žinios, įgytos darbiniais reikalais, kartais persikels ir į Kostmosą.
Etiketę knygos juk jau seniai turiu...

1 komentaras:

  1. Jau kelias dienas iš eilės valgiau keptus ryžius su kiaušiniu ir kukurūzais (tik be imbiero), ir vakar tikėjausi jais pagaliau "atsikračiusi", nes per tas kelias dienas tas pats pietums ir vakarienei kiek pabodo. Ir štai - šiandien mane šis patiekalas ir vėl persekioja! Šįkart Kostmose. Bet persiskaitė skaniai. :}
    Ir knyga reiks pasidomėti.

    AtsakytiPanaikinti