2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Makaronų salotos su pomidorais ir migdolų padažu

Kartais jaučiuosi per daug jausminga, kad galėčiau ramiai rašyti tinklaraštį. Man norisi pasiguosti, pasipasakoti, išlieti pyktį ar džiaugsmą. Tik dabar (ne taip, kaip paauglystės laikais bangoje ar frype.lt) nebegaliu būti tokia tikra, kad kuris nors iš mano apkalbamų žmonių neperskaitys ir neišsiaiškins, kad būtent apie jį rašau ir galvoju. Todėl uždangstau jausmus beprasmiais žodžiais arba tyliai juos palydžiu užmarštin ir gyvenu toliau.



Ir vėl po ilgos pertraukos grįžau į virtuvę ir įjungiau viryklę. Kelias praėjusias savaites vieninteliai veiksmai virtuvėje buvo pusryčiai su jogurtu ir vėlyvas sumuštinis arba vandens stiklinė prieš miegą. Šiandien pagaliau kostmoso virtuvėje gimė makaronų salotos su pomidorais ir migdolų padažu.


3-ims salotų porcijoms reikės:
300 gramų mėgstamos formos makaronų
3 pomidorų (aš naudojau du raudonus ir vieną geltoną iš M. mamos daržo)
70 gramų migdolų
dviejų česnako skiltelių
šaukšto citrinos sulčių
saujelės šviežio baziliko
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
tarkuoto sūrio "Džiugas" (arba kokio kito kietesnio sūrio)
šviežiai maltų pipirų

Makaronus išvirti al dente (t.y. virti kiek trumpiau nei nurodyta ant pakelio, kol makaronai dar kiek kietoki).
Pomidorus supjaustyti.
Migdolus, bazilikus ir česnaką smulkintuvu susmulkinti iki trupinių. Supilti aliejų ir citrinos sultis, išmaišyti.
Išvirusius makaronus sumaišyti su gautu padažu ir pomidorais. Pagal skonį pagardinti šviežiai maltais pipirais, apibarstyti sūriu ir patiekti.

Šaltinis - Elžbieta Monkevič "Žaidžiame virtuvę", Alma littera, 2011.





P.S. Man iš tiesų nepatinka jokios audros - nei vidinės, nei tos su tikrais žaibais ir kurtinančiu griaustiniu. Kaip gaila, kad tiek su vienomis, tiek su kitomis tenka taikstytis ir pasistengti užmigti mintyse niūniuojant kiemo grupės dainas.

1 komentaras:

  1. Ooo mano kvietkai! Palik juos mano kambaryj tad - tegul džiuginasi :)...

    AtsakytiPanaikinti