2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Keptų morkų ir vištienos mišrainė su ryžiais

Vasara baigėsi, bet festivaliai - vis dar ne. Šį savaitgalį aplankiau net du: Kauno sušių festivalį, kuris man susisiejo tik su šalčiu ir darbu, bei Vilniaus knygų festivalį, kuris su Domanto Razausko melodijomis grąžino mane į studentavimo laikus. Galėjau ir šiame festivalyje sudalyvauti kaip profesionalė, bet... Išėjo taip, kaip išėjo.
Šiuo metu darbas mano galvoje sukasi daug dažniau nei pati norėčiau. Ir jau nuo pat pirmadienio septintos ryto svajoju apie savaitgalį - filmus, kaštonus (tikrai prisirinksiu jų, net jei ir vėl reikėtų susibadyti pirštus bandant numušti nuo medžio ežiuką), pyragus ir miegą.


Sušių festivalis mane įkvėpė gaminti saldžiarūgštę vištieną ir priminė seniai kompiuteryje nugulusį receptą.

Keptų morkų ir vištienos mišrainė su ryžiais
4 žmonėms reikės:

4 didelių morkų
0,5 šaukštelio kmynų
0,5 šaukštelio Provanso žolelių mišinio
druskos, juodųjų pipirų
šaukšto alyvuogių aliejaus
100 gramų ryžių
250 gramų keptos vištienos
kelių slyvinių ir saujos vyšninių pomidorų
saujos špinatų

Užpilui:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukšto medaus
šaukštelio garstyčių
šaukšto balzamiko acto
šaukšto raudonojo vyno acto
druskos, juodųjų pipirų

Morkas nuskusti ir supjaustyti storais šiaudeliais. Juos dėti į skardą, apibarstyti kmynais, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais, užpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui. Iškepus ataušinti.
Ryžius išvirti. Vištieną supjaustyti, pomidorus susmulkinti, špinatus suplėšyti. Viską dėti į didelį dubenį, ir sumaišyti. 
Išsukti užpilui skirtus produktus ir apliejus mišrainę dar kartą išmaišyti. 

Šaltinis - Beatos virtuvė, Laisvos valandos, 2009.


P.S. Susimąsčiau dabar, kuo skiriasi salotos nuo mišrainės? Wikipedia sako, kad kaloringumu ir termiškai apdorotų maisto produktų naudojimu. Kalorijų gal čia ir nedaug, bet dauguma produktų kepti arba virti... Tad nepervadinsiu, tebūnie. Bet vis tiek žodis salotos man skamba daug gražiau ir moteriškiau... 

2 komentarai:

  1. nežinau, ar čia tiesa, bet kažkada seniai seniai darbų mokytoja mus mokė, kad mišrainė gali būti tik burokėlių (ir su majonezu), o visa kita yra salotos ;D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šitą versiją aš taip pat esu kažkur girdėjusi :)

      Panaikinti