2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Sumuštiniai su vištiena ir keptais obuoliais

Kiekvieną kartą, kai tenka susidurti su sveikatos priežiūros įstaigomis, aš susimąstau, kaip mano įsivaizdavimą apie jas sugadino visi amerikoniški medicininiai serialai. Jauni ir malonūs gydytojai, pažįstantys savo pacientus, beprotiškos kasdienės operacijos bei greitai atliekamos procedūros ar tyrimai... Realybė visiškai kitokia.
Žodžiu, nuo ligoninių atmosferos man dažniausiai norisi tik tyliai paverkšlenti.

O siekiant išvengti progresuojančių negalavimų, visažinis gūglas paliepė man laikytis dietos! Kol kas stengiuosi tai pamiršti ir toliau džiaugtis bandelėmis, bet po šio atradimo visą dieną galvojau apie salotas su rukola (kaip ji lietuviškai vadinasi, gražgarstė? Liežuvį galima nusilaužti...), nes prisiminiau Virtuvės mitų griovėjų sumuštinius.


Sumuštiniai su vištiena ir keptais obuoliais
(proporcijos - pagal norimą sumuštinių kiekį)

vištienos krūtinėlės
obuolių
gražgarsčių
grūdėtųjų garstyčių
rudojo cukraus
alyvuogių aliejaus
batono
kietojo sūrio
majonezo
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Vištienos krūtinėlę išvirti ir supjausyti plonais gabalėliais. Gražgarstes nuplauti ir gerai nuvarvinti.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Iš garstyčių, rudojo cukraus ir alyvuogių aliejaus pasidaryti tirštą padažą. Juo aptepti supjaustytus obuolius. Tada dėti juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepti 6-8 minutes.
Per tą laiką keptuvėje pakepinti batoną ar sumuštinių duoną.

Sumuštinį konstruoti taip: paimti dvi riekes batono, abi patepti majonezu. Ant vienos dėti vištieną ir gražgarstes, ant viršaus užtarkuoti šiek tiek sūrio bei pabarstyti pipirais, ant antros uždėti kelias skilteles keptų obuolių. Suvožti ir mėgautis!

Šaltinis - Virtuvės mitų griovėjai, DELFI laida.


Tokius sumuštinius gaminau iš vakaro, kad turėčiau ką valgyti darbe. Kadangi į žavųjį pietų lagaminėlį tilpo tik trys sumuštiniai, produktų likučius sumaišiau su pora užsilikusių kivių į puikiausias salotas. Labiausiai nustebau dėl to, kad anksčiau nemėgusi garstyčių, dabar galėčiau kabinti jas vienas iš stiklainiuko ir nieko daugiau nenorėti. Skoniai keičiasi, sako žmonės. Bet kodėl iki šiol neįstengiu pamėgti silkės?

2 komentarai:

  1. Kokia šauni dežutė :)
    P.S. silkę gal reiktų aplieti garstyčių padažu? :) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėžutė - kalėdinė dovana, tikrai labai ja džiaugiuosi. O dėl silkės... Gera idėja - reikės pagalvoti kitą kartą! :)))

      Panaikinti