2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Šventinė granola

Jau turbūt ir pernai rašiau, kad visada labai laukiu žiemos švenčių, bet dažniausiai jomis nusiviliu. Šiemet buvo kiek kitaip. Įdomiausia, kad mane nustebino ne šv. Kalėdos (nors jos taip pat pribloškė tuo, kaip staiga man pradėjo patikti maži maži vaikai ir susitikimai su seniai matytais žmonėmis, nuo kurių dažniausiai stengiuosi sprukti kuo tolyn), bet tarpušventis ir metų kaita.

Šį kartą turbūt buvau apsvaiginta šampano burbuliukais, nes visi vakarėliai nusisekė ir paliko tik gerus įspūdžius. Na, neskaitant raumenų skausmo po daugiau nei 4 valandas trukusių šokių. Noriu dar!

O sunkų rytą ar vidudienį po vakarėlio visada praskaidrina arbata su citrina ir skanūs pusryčiai.


Šventinė granola

800 gramams reikės:
400 gramų avižinių dribsnių
120 gramų moliūgų sėklų
200 gramų saulėgrąžų
100 gramų aguonų
kelių saujų džiovintų spanguolių
šaukštelio cinamono
200 gramų medaus
80 gramų nerafinuoto šaltai spausto aliejaus be ryškaus kvapo

Visus sausus ingredientus berti į didelį dubenį ir sumaišyti.
Medų pašildyti, kad būtų skystas ir sumaišyti su aliejumi. Užpilti ant sausų produktų ir pamaišyti, kad medus pasiskirstytų.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo išberti paruoštą masę ir šauti į 180 laipsnių karštumo orkaitę maždaug pusvalandžiui. Kas 5 minutes skardą ištraukiame, o masę pamaišome, kad džiūtų tolygiai.
Kai granola iškeps, atvėsinti ir sudėti į stiklainiukus.

Šaltinis - Metai Beatos virtuvėje, Laisvos valandos, 2010.




O šiems metams pasižadėjau sau būti laiminga.
Ir dar bėgioti vėl - gal net išbėgti už Karoliniškių ribų.
Su ausinuke skambančiais The Rolling Stones.

4 komentarai:

  1. Agne, kas yra granola? ir su kuo ji valgoma?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Beje, pazvelgus i nuotrauka prisiminiau viena straipsni. Ji issisaugojau kaip ideja:
    http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/ivairenybes/kaledos/geros-idejos-neismeskite-graziu-stiklainiuku-682-269841

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egluže, granola yra pusryčių dribsniai ir skaniausiai valgomi su jogurtu. Galima ir šiaip užkandžiauti, kai visiškas badas apima :)))
    O dėl stiklainiukų - jie visada praverčia (kaip, beje, ir vyno buteliai, kurie vazomis puikiai virsta), tik reikia turėti, kur juos sandėliuoti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Granolos įeina į mano 2013 m. pažadą ilgiau gaminti, valgyti ir mėgautis pusryčiais. Ačiū, būtinai išbandysiu!

    AtsakytiPanaikinti