2013 m. vasario 5 d., antradienis

Azijietiški ryžiai su saldžia kiauliena

Dažnai sakoma, kad 99 procentai žmogaus produktyvumo gyvena toje mistinėje vietoje, kuri vadinama rytojumi. Būtent tada pradedama sportuoti, mesti žalingus įpročius, nueinama miegoti anksčiau, padaroma daugiau darbų, parašomi laiškai draugams ir nuveikiama dar daug kitų gerų ir įdomių dalykų. Juk šiandien dar galima pailsėti.

Maniškis rytojus atėjo dabar. Susikaupiau atlikti svarbius darbelius (šikna dega režimas visada tam pagelbėja), prisiruošiau parašyti blogo įrašą ir paieškoti, kaip galėčiau tapti dar laimingesnė nei esu - pasiruošiau planą A.

Tam labai padėjo mergaitiškas savaitgalis su R. plepant apie svajones, norus, bernus ir važinėjantis google automobiliuku po pažįstamas ar norimas atrasti vietas. Viena jų - Azija, iš kurios pasiskolinome pietų patiekalą ryžius su saldžia kiauliena.

3 porcijoms reikės:

300 gramų Basmati ryžių
pusės žalios saldžiosios paprikos
nedidelio poro
3 skiltelių česnako
didelės saujos kalendrų
aliejaus
druskos
grūstų juodųjų pipirų
poros šaukštų sojų padažo
300 gramų kiaulienos kumpio
poros šaukštų rudojo cukraus
gabaliuko nuluptos imbiero šaknies
poros šaukštų žuvų padažo
sezamo sėklų

Ryžius nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir išvirti, tada perlieti šaltu vandeniu.
Kubeliais supjaustyti papriką, porą padalyti į griežinėlius, susmulkinti česnaką, smulkiai sukapoti kalendrų lapelius. Viską sudėti į keptuvę ir kepti apie 2 minutes.
Tada į keptuvę sudėti virtus ryžius, trumpai pakepinti, įberti druskos, pipirų ir apšlakstyti sojų padažu. Padėti šiltai.
Kiaulieną supjaustyti griežinėliais, o imbierą - šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir trumpai apkepinti imbierą, tada sudėti kiaulieną. Jai apkepus įberti cukraus, supilti žuvų padažą ir gerai išmaišyti. Troškinti dar 3 minutes, pagardinti pipirais.
Į lėkštę dėti ryžius, o ant jų - paruoštą kiaulieną. Pabarstyti sezamo sėklomis.

Azijos virtuvė nuo A iki Z, Smaguris, 2012 m.



Taip staiga baigėsi pirmas metų mėnuo. Su vykdomais iššūkiais ir pasižadėjimais, paslėptomis šypsenomis ir kikenimais, klausantis senų dainų ir bandant vėl būti laimingai bei nerūpestingai.
Vasarį pradėjau penktadienio vakarą bandydama išsidžiovinti plaukus ir pašokti vienu metu, o tada su aukštakulniais stypčiodama ledu ir melsdamasi, kad nesusilaužyčiau kojos. Atgal tuo pačiu keliu ėjau po kelių valandų visa švytėdama ir nešdamasi pasiskolintus balionus. Tad laukiu nesulaukiu, kaip viskas klostysis toliau!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą